ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βρετανός αστυνομικός
Φώτο: Βρετανός αξιωματικός αστυνομίας. Credit: Shutterstock.

Μαχαίρωμα σε βρετανικό τρένο: Δεν πρόκειται για τρομοκρατία

Η αστυνομία δήλωσε πως η χθεσινή επίθεση με μαχαίρι σε τρένο δεν συνδέεται με τρομοκρατία. Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τέσσερις τραυματίες έλαβαν εξιτήριο, ενώ δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι σε τρένο δεν θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια. Οι δύο συλληφθέντες Βρετανοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως δήλωσε ο αξιωματικός Τζον Λόβλες, από τους εννέα τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Η κατάσταση δύο εκ των τραυματιών παραμένει σοβαρή.

Σύμφωνα με τον Λόβλες, "η αστυνομική δράση κατά της τρομοκρατίας υποστήριζε αρχικά την έρευνά μας. Ωστόσο, στη φάση αυτή, δεν υπάρχει κάτι που να υπονοεί ότι επρόκειτο για περιστατικό τρομοκρατίας".

Οι συλληφθέντες είναι ένας 32χρονος Βρετανός και ένας 35χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Καραϊβική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη για βανδαλισμό αγάλματος με φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε άνδρα για βανδαλισμό του αγάλματος του Ουίνστον Τσόρτσιλ στο Λονδίνο με φιλοπαλαιστινιακά γκράφιτι τη νύχτα. Το πρωί ξεκίνησε καθαρισμός του μνημείου στην Πλατεία του Κοινοβουλίου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 38 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται 38 συλληφθέντες από την επιχείρηση στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για απείθεια.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 13χρονο για επίθεση σε σχολείο

Κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκαν σε 13χρονο για επίθεση σε γυμνάσιο στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Δύο μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έφηβος τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αγόρια σε σχολείο

Δύο μαθητές, 12 και 13 ετών, τραυματίστηκαν από μαχαίρι μέσα στο σχολείο τους στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Ένας νοσηλεύεται σοβαρά. Ο φερόμενος δράστης, επίσης έφηβος, διαφεύγει και αναζητείται από την αστυνομία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ένοχος για βιασμό 12χρονης ο Αφγανός, αθώος ο δεύτερος

Ένας 23χρονος Αφγανός βρέθηκε ένοχος για βιασμό 12χρονης στο Νανίτον το 2023, γεγονός που προκάλεσε τοπικές αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση λόγω της αρχικής απόκρυψης του αιτήματος ασύλου του από την αστυνομία.