ΓΔ: 2107.43 0.15% Τζίρος: 200.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εφημερίδες πρώτης σελίδας
Φώτο: Shutterstock

Σύνοψη τύπου για την 01/11/2025

Τριμερής συνάντηση για ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή των ΗΠΑ. Προθεσμία 30 ημερών για τη δήλωση αδήλωτων ανελκυστήρων. Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πλευρό των δικηγόρων.

Οι βασικοί τίτλοι του σημερινού ελληνικού Τύπου εστιάζουν σε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, στις νέες ρυθμίσεις για αδήλωτα ασανσέρ, αλλά και σε θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», προγραμματίζεται τριμερής συνάντηση για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ΗΠΑ. Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» αναδεικνύει την προθεσμία των 30 ημερών για τη δήλωση αδήλωτων ανελκυστήρων, ενώ τα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» επικεντρώνονται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον νομικό κλάδο.

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ του Σαββατοκύριακου» σχολιάζει τις επιπτώσεις της πολεμικής οικονομίας και της ενέργειας σε γεωπολιτικές διευθετήσεις. Η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» παρουσιάζει ανάλυση σχετικά με τους νέους μισθούς που αναμένονται το 2026, ενώ η «ΕΣΤΙΑ» αναφέρεται σε αλλαγές στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση.

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κάνει λόγο για λουκέτα με υπογραφή Χατζηδάκη, ενώ η «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» σημειώνει την άνοδο της ακροδεξιάς ρητορικής στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το «ΚONTRA» αναφέρεται σε καταγγελίες για παράνομη αποστολή μαζικών μηνυμάτων, ενώ το «Καρφί του Σαββατοκύριακου» μιλά για παράταση στην αποκαθήλωση.

Τέλος, η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» επισημαίνει την προγραμματισμένη «ένεση» 16 δισ. ευρώ σε επτά στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά Βενεζουέλας σε πλοία και συγγενείς Μαδούρο

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα, στοχεύοντας συγγενείς του Μαδούρο και έξι πετρελαιοφόρα. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Καραϊβική και κατάσχεση πλοίου κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσική πετρελαϊκή πλατφόρμα στην Κασπία

Ουκρανικά drones χτύπησαν για πρώτη φορά ρωσική εξέδρα πετρελαίου στη Κασπία, σταματώντας την παραγωγή στη μονάδα της Lukoil. Η επίθεση εντάσσεται στην προσπάθεια της Ουκρανίας να πλήξει τη ρωσική πετρελαϊκή και αερίου βιομηχανία.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ανοικτή σε επενδύσεις εν μέσω αποκαλύψεων για σχέδιο Τραμπ

Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή σε ξένες επενδύσεις, μετά το δημοσίευμα που μιλά για επενδύσεις σε σπάνιες γαίες, ενέργεια και αξιοποίηση 200 δισ. παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σχέδιο Τραμπ για Ουκρανία με ρωσική ενέργεια και αμερικανικές επενδύσεις

Η WSJ αποκαλύπτει ότι το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία περιλαμβάνει αποκατάσταση ρωσικών ενεργειακών ροών, αμερικανικές επενδύσεις σε σπάνιες γαίες και αξιοποίηση 200 δισ. από παγωμένα assets.
Ισμήνη Παπακυρίλλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύουν πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ στην Αθήνα, συζητήθηκε η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας με έμφαση σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στήριξη ΜμΕ μέσω της ΕΑΤ, ειδικά στα κριτήρια ESG και την καινοτομία.