ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Βόρειας Κορέας

Β. Κορέα: Η αποπυρηνικοποίηση είναι «όνειρο θερινής νυκτός»

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου «όνειρο θερινής νυκτός» μέσω του πρακτορείου KCNA, ενώ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής με την Κίνα.

Η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου χαρακτηρίζεται ως ανέφικτο «όνειρο θερινής νυκτός» από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Στο μεταξύ, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης θα τεθεί προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής με την Κίνα, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βολιβία λόγω αποκλεισμών δρόμων

Ο πρόεδρος της Βολιβίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω παρατεταμένων αποκλεισμών και απεργιών που έχουν παραλύσει την οικονομία, επιτρέποντας την επέμβαση του στρατού για αποκατάσταση της τάξης.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κιμ Γιο Γιονγκ καταδικάζει την έκκληση της G7 για αποπυρηνικοποίηση

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, απέρριψε το αίτημα της G7 για αποπυρηνικοποίηση, τονίζοντας πως παραβιάζει τη συνταγματική κυριαρχία της Βόρειας Κορέας και ότι η επιλογή πυρηνικών είναι αμετάκλητη απόφαση για τη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Έκκληση στον Τραμπ για πρωτοβουλία απέναντι στη Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ζήτησε από τον Τραμπ να συμβάλει στην ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα, όπως έκανε στη Μέση Ανατολή, σε συνομιλία τους στη σύνοδο G7, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του στη Σεούλ.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Τέλος οριστικά η αποπυρηνικοποίηση, δηλώνει το ΥΠΕΞ

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πως το θέμα της αποπυρηνικοποίησης έχει λήξει οριστικά, απορρίπτοντας τις συνομιλίες ΗΠΑ-Νότιας Κορέας για πυρηνική αποτροπή και επιμένοντας στο καθεστώς της ως πυρηνική δύναμη.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα μετά την υπόθεση Λιανά

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα μετά τη δολοφονία 11χρονης, προκαλώντας κοινωνικό αναβρασμό. Ο πρωθυπουργός Λεκορνί πρότεινε αυστηρότερες ποινές για κατά συρροή βιαστές, φτάνοντας ακόμη και τα ισόβια.