ΓΔ: 2229.18 -2.48% Τζίρος: 190.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:44
Σημαία ΗΠΑ και Ινδίας
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ και Ινδία υπέγραψαν δεκαετή αμυντική συμφωνία

ΗΠΑ και Ινδία υπέγραψαν δεκαετές πλαίσιο αμυντικής συνεργασίας, που ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια, τον συντονισμό, την ανταλλαγή πληροφοριών και την τεχνολογική σύμπραξη, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΘΑ Πιτ Χέγκσεθ.

Οι ΗΠΑ και η Ινδία προχώρησαν στην υπογραφή ενός δεκαετούς πλαισίου αμυντικής συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ.

Σύμφωνα με τον Χέγκσεθ, το νέο αυτό πλαίσιο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την περιφερειακή ασφάλεια και την ενίσχυση της αποτροπής. Η συμφωνία στοχεύει στην ενδυνάμωση του συντονισμού, στη βελτίωση της αμοιβαίας διαχείρισης πληροφοριών και στην προώθηση της τεχνολογικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης του Αμερικανού υπουργού στην πλατφόρμα Χ, μετά τη συνάντησή του με τον Ινδό υπουργό Άμυνας, Ράτζναθ Σινγκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα Ρίκα: Αναγνωρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκράτες

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, τη Χαμάς και τους Χούθι, με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων για την προστασία της χώρας από διεθνείς απειλές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν αποφασίζει για την τύχη της εκεχειρίας λόγω Λιβάνου

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς τόνισε πως η ιρανική ηγεσία αποφασίζει αν η εκεχειρία θα καταρρεύσει λόγω του Λιβάνου, με αφορμή τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ που άφησαν 182 νεκρούς και 890 τραυματίες στη χώρα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Το ιρανικό σχέδιο 10 σημείων δεν συζητείται με τις ΗΠΑ

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε ότι το ιρανικό σχέδιο 10 σημείων δεν αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ τόνισε πως συμφωνίες και επιστολές προέρχονται συχνά από αναρμόδιους."
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κλειστές στο κοινό οι συνομιλίες με Ιράν, δηλώνει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι συνομιλίες για το Ιράν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον αποδέχεται μόνο μια σειρά ουσιαστικών σημείων, βάση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.