ΓΔ: 2496.87 0.37% Τζίρος: 43.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:37
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός

Δικαιώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατά του Paris Match για φωτογραφίες διακοπών

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ κέρδισαν δίκη κατά του Paris Match για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους με φωτογραφίες που τράβηξαν παπαράτσι στις διακοπές. Είναι η δεύτερη δικαίωσή τους κατά γαλλικού περιοδικού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ εξασφάλισαν δικαστική νίκη για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους έναντι του γαλλικού περιοδικού Paris Match, το οποίο είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της οικογένειάς τους που τραβήχτηκαν από παπαράτσι κατά τη διάρκεια διακοπών τους. Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης του ίδιου του περιοδικού.

Ο Ουίλιαμ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της διαφύλαξης της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς του, ειδικά σε περιόδους που δεν συμμετέχουν σε επίσημες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική επιτυχία του πριγκιπικού ζεύγους κατά γαλλικού εντύπου, μετά τη νίκη τους εναντίον του Closer για τη δημοσίευση τόπλες φωτογραφιών της Κέιτ το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Paris Match, που ανήκει στον όμιλο LVMH, τον Απρίλιο, λίγο μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από τις Άλπεις.

Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσιγκτον τόνισε πως "ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν δεσμευτεί να προστατεύουν τον ιδιωτικό χρόνο της οικογένειας και να διασφαλίζουν πως τα παιδιά τους μπορούν να μεγαλώσουν χωρίς αδικαιολόγητο έλεγχο και παρέμβαση".

Το Paris Match δεν προχώρησε σε σχολιασμό, παρά το σχετικό αίτημα του Reuters.

Το ζευγάρι επιδιώκει να εξασφαλίσει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ανατροφή για τα τρία παιδιά του, τους πρίγκιπες Τζορτζ και Λούις και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η στάση του Ουίλιαμ έναντι των ΜΜΕ είναι γνωστή, καθώς η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, προσπαθώντας να αποφύγει παπαράτσι.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν υπάρξει επίσης θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών, όπως αναφέρεται σε αγωγές κατά βρετανικών εφημερίδων.

Το Paris Match δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ζευγαριού επισήμαναν στο δικαστήριο πως προτιμήθηκε η δημοσίευση της ανακοίνωσης αντί της καταβολής αποζημίωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία ασφάλειας και άμυνας υπέγραψαν Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία υπέγραψαν νέα συμφωνία ασφάλειας και άμυνας, ενισχύοντας τη στρατηγική τους συνεργασία και θεσπίζοντας μόνιμους μηχανισμούς διαβουλεύσεων για άμυνα, τεχνολογία, κυβερνοασφάλεια και τρομοκρατία.
Σημαία Ιράν στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη λόγω "αβάσιμων" ισχυρισμών ασφάλειας

Το Ιράν κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη διαμαρτυρόμενο για «αβάσιμες κατηγορίες» περί ιρανικής ανάμειξης σε δραστηριότητες ασφαλείας στη Βρετανία. Λονδίνο και Τεχεράνη ανταλλάσσουν οξύτατες δηλώσεις μετά από επίθεση σε δημοσιογράφο.
Wimblendon
ΔΙΕΘΝΗ

Η βασίλισσα Καμίλα στο Γουίμπλεντον με τον «Κάρολο» του The Crown

Η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκε για τέταρτη χρονιά το Γουίμπλεντον, παρακολουθώντας τους αγώνες από το βασιλικό θεωρείο με τον Ντόμινικ Γουέστ. Συνεχάρη θερμά τενίστες και μίλησε με το προσωπικό του τουρνουά.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα ζητά από τη Βρετανία την αποδέσμευση χρυσού για ανοικοδόμηση

Η πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ να αποδεσμεύσει 30 τόνους χρυσού που ανήκουν στη χώρα και παραμένουν δεσμευμένοι στη Βρετανία, για την ανοικοδόμηση μετά τον φονικό σεισμό.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατό και ενωμένο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ βγήκε πιο ισχυρό και ενωμένο μετά τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα, με τον Τραμπ να εκφράζει ικανοποίηση για το κλίμα και την ενότητα της συνάντησης.