ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός

Δικαιώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατά του Paris Match για φωτογραφίες διακοπών

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ κέρδισαν δίκη κατά του Paris Match για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους με φωτογραφίες που τράβηξαν παπαράτσι στις διακοπές. Είναι η δεύτερη δικαίωσή τους κατά γαλλικού περιοδικού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ εξασφάλισαν δικαστική νίκη για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους έναντι του γαλλικού περιοδικού Paris Match, το οποίο είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της οικογένειάς τους που τραβήχτηκαν από παπαράτσι κατά τη διάρκεια διακοπών τους. Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης του ίδιου του περιοδικού.

Ο Ουίλιαμ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της διαφύλαξης της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς του, ειδικά σε περιόδους που δεν συμμετέχουν σε επίσημες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική επιτυχία του πριγκιπικού ζεύγους κατά γαλλικού εντύπου, μετά τη νίκη τους εναντίον του Closer για τη δημοσίευση τόπλες φωτογραφιών της Κέιτ το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Paris Match, που ανήκει στον όμιλο LVMH, τον Απρίλιο, λίγο μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από τις Άλπεις.

Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσιγκτον τόνισε πως "ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν δεσμευτεί να προστατεύουν τον ιδιωτικό χρόνο της οικογένειας και να διασφαλίζουν πως τα παιδιά τους μπορούν να μεγαλώσουν χωρίς αδικαιολόγητο έλεγχο και παρέμβαση".

Το Paris Match δεν προχώρησε σε σχολιασμό, παρά το σχετικό αίτημα του Reuters.

Το ζευγάρι επιδιώκει να εξασφαλίσει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ανατροφή για τα τρία παιδιά του, τους πρίγκιπες Τζορτζ και Λούις και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η στάση του Ουίλιαμ έναντι των ΜΜΕ είναι γνωστή, καθώς η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, προσπαθώντας να αποφύγει παπαράτσι.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν υπάρξει επίσης θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών, όπως αναφέρεται σε αγωγές κατά βρετανικών εφημερίδων.

Το Paris Match δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ζευγαριού επισήμαναν στο δικαστήριο πως προτιμήθηκε η δημοσίευση της ανακοίνωσης αντί της καταβολής αποζημίωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντέιβιντ Πέμσελ παραιτείται από πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας

Ο Ντέιβιντ Πέμσελ αποχωρεί από την προεδρία του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας στις 30 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας δέκα χρόνια θητείας. Θα παραμείνει προσωρινά για να εξασφαλίσει ομαλή μετάβαση στον νέο πρόεδρο.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη Νεπάλ: Βοήθεια Καναδά & Βρετανίας, 5 εκατ. δολάρια και στερλίνες

Ο Καναδάς θα διαθέσει 5 εκατ. δολάρια για επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ μετά από φονικές πλημμύρες. Η Βρετανία στέλνει ομάδα για στήριξη των πολιτών της και των οικογενειών τους που επλήγησαν.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση σε τρία βρετανικά αεροδρόμια: Κλοπή δεδομένων πελατών

Διαρροή προσωπικών δεδομένων 8,7 εκατ. πελατών σημειώθηκε μετά από κυβερνοεπίθεση σε τρία βρετανικά αεροδρόμια της Manchester Airports Group. Η λειτουργία των αεροδρομίων και οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.