ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
Ο σύγχρονος ορίζοντας της πόλης του Πεκίνου κατά το ηλιοβασίλεμα, με ουρανοξύστες και φωταγωγημένα κτίρια.

Διεθνές φόρουμ στο Πεκίνο για την παγκόσμια ανάπτυξη κινεζικών εταιριών

Στελέχη επιχειρήσεων συμμετέχουν στο Financial Street Forum 2025 στο Πεκίνο, συζητώντας την παγκόσμια επέκταση των κινεζικών εταιριών, την καινοτομία και τη διεθνή συνεργασία.

Διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων συμμετέχουν σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Πεκίνο, όπου ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την παγκόσμια επέκταση των κινεζικών εταιριών και τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής παρουσία τους συμβάλλει στην κοινή ευημερία.

Ο Τζακ Πέρι, εκτελεστικός διευθυντής της London Export Corporation (LEC) και πρόεδρος της The 48 Group, επισήμανε πως «στο Λονδίνο υπάρχουν κεφάλαια για να επενδυθούν στην καινοτομία. Στην Κίνα, υπάρχει καινοτομία που επιζητά κεφάλαια». Η The 48 Group προωθεί το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Βρετανίας από τη δεκαετία του 1950.

Σύμφωνα με τον Πέρι, τα ρομπότ, τα οποία χαρακτήρισε ως «τα χέρια και τα πόδια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)», αναμένεται να αποτελέσουν στο μέλλον μερικές από τις πιο σημαντικές εξαγωγές της Κίνας.

Η LEC συνεργάζεται με κινεζικές εταιρίες ρομποτικής για την εμπορική προώθηση των προϊόντων τους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Το διεθνές φόρουμ, Annual Conference of the Financial Street Forum 2025, που πραγματοποιείται στις 27-30 Οκτωβρίου στο Πεκίνο, λειτουργεί ως πλατφόρμα για διεθνείς οικονομικές ανταλλαγές και συνεργασίες.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, οι συμμετέχοντες εξετάζουν ζητήματα όπως οι παγκόσμιες οικονομικές τάσεις, η οικονομική διακυβέρνηση, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η πράσινη καινοτομία και ο έλεγχος των κινδύνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάπτυξη πράσινων επενδύσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 20,2% στα πράσινα δάνεια στην Κίνα το 2025

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα πράσινα δάνεια στην Κίνα το 2025, φτάνοντας τα 44,8 τρισ. γιουάν και ενισχύοντας τη μετάβαση σε πράσινη οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας και το 14ο Πενταετές Πρόγραμμα.
Ορίζοντας Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες Βρετανίας, ΕΕ και Ιαπωνίας για καταδίκη Τζίμι Λάι στο Χονγκ Κονγκ

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Τζίμι Λάι, Βρετανού πολίτη και επικριτή της Κίνας, που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση στο Χονγκ Κονγκ. Δήλωσε στήριξη στον λαό του Χονγκ Κονγκ και υποσχέθηκε δράσεις.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Σαγκάη: Στόχος οικονομικής ανάπτυξης 5% για το ΑΕΠ το 2026

Η Σανγκάη θέτει στόχο αύξησης ΑΕΠ 5% για το 2026, δείχνοντας ρεαλιστική και στρατηγική προσέγγιση στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο στόχος ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη και προσαρμογή σε νέο παγκόσμιο περιβάλλον.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση στις κινεζικές επενδύσεις στο εξωτερικό το 2025 σύμφωνα με BRI

Το 2025, οι κινεζικές εξερχόμενες επενδύσεις σημείωσαν σταθερή ανάπτυξη, με τις κινεζικές εταιρείες να ιδρύουν πάνω από 50.000 επιχειρήσεις σε 190 χώρες, διατηρώντας την Κίνα στις τρεις πρώτες θέσεις παγκοσμίως για 9η χρονιά.