ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έκρηξη στη Γάζα

ΟΗΕ: Σφοδρή καταδίκη Γκουτέρες για τα ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε απερίφραστα τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα που προκάλεσαν θανάτους αμάχων και παιδιών, ζητώντας σεβασμό στις δεσμεύσεις και προστασία των αμάχων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε απερίφραστα τα φονικά ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα που σημειώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ, ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τους θανάτους αμάχων, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, που προκάλεσαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καταδικάζονται όλες οι ενέργειες που υπονομεύουν την εκεχειρία και θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να αποφύγουν «οποιαδήποτε ενέργεια απειλεί τους αμάχους ή εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Πάνω από 4 επιθέσεις ημερησίως σε υγειονομικούς σε πολέμους

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις σε υγειονομικές δομές και προσωπικό αυξάνονται παγκοσμίως με πάνω από 900 περιστατικά και τουλάχιστον 900 νεκρούς φέτος, κυρίως σε Ουκρανία, Γάζα, Λίβανο και κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ ΟΗΕ ζητά άμεση παύση βίας στη Μέση Ανατολή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή και ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει ξανά τα περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καταγγελία για ποινές σε φοιτητές στην Ελβετία λόγω διαμαρτυριών για Γάζα

Δέκα ειδικοί του ΟΗΕ επέκριναν τη δίωξη φοιτητών στην Ελβετία για καθιστικές διαμαρτυρίες το 2024 στη Ζυρίχη, υπενθυμίζοντας πως ο ειρηνικός ακτιβισμός είναι δικαίωμα έκφρασης και δεν πρέπει να ποινικοποιείται.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Unicef διανέμει εκπαιδευτικό υλικό στη Γάζα μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού

Η UNICEF ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια κατάφερε να διανείμει σχολικά κιτ με εκπαιδευτικό υλικό στη Γάζα, έπειτα από άρση του μπλόκου από το Ισραήλ. Έρχονται επιπλέον 2.500 κιτ την επόμενη εβδομάδα.
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Χαιρετισμός για την επιστροφή σορού, ζητά πλήρη εκεχειρία Ισραήλ-Γάζας

Ο γγ του ΟΗΕ χαιρέτισε την επιστροφή της σορού του τελευταίου Ισραηλινού ομήρου από τη Γάζα και ζήτησε την πλήρη εφαρμογή της εκεχειρίας, τονίζοντας τη σημασία της συμφωνίας για την ειρήνη στην περιοχή.