ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
Παίκτες γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας πανηγυρίζουν σε αγώνα πρωταθλήματος παρουσία φιλάθλων.

Ο Φοφανά της Λιόν χειρουργείται και μένει εκτός για μήνες

Ο Μαλικ Φοφανά της Λιόν υπέστη σοβαρό διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο στη νίκη επί της Στρασμπούρ. Ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργείο και να μείνει εκτός αγώνων για αρκετούς μήνες, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Σοβαρό πλήγμα υπέστη η Ολιμπίκ Λιόν, καθώς ο βασικός της επιθετικός, Μαλικ Φοφανά, τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξιό αστράγαλο κατά τη διάρκεια της νίκης επί της Στρασμπούρ με 2-1. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού συλλόγου, ο 20χρονος διεθνής Βέλγος ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες.

Ο Φοφανά αποχώρησε με φορείο στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα του Ισμαέλ Ντουκουρέ, ο οποίος αποβλήθηκε έπειτα από εξέταση της φάσης μέσω VAR. Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού, ενώ στη σχετική ανακοίνωση της Λιόν επισημαίνεται πως η ομάδα θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα στον παίκτη.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, ο βοηθός προπονητή Ζόρζε Ματσιέλ είχε χαρακτηρίσει τις πρώτες ενδείξεις «καθόλου καθησυχαστικές». Η απουσία του Φοφανά, ο οποίος έχει φέτος πέντε συμμετοχές και ένα γκολ, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τη Λιόν, καθώς το ρόστερ της έχει περιοριστεί λόγω των οικονομικών περιορισμών που έχει επιβάλει η DNCG, ο οικονομικός ελεγκτικός φορέας του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Ο Φοφανά αποτελεί βασικό στέλεχος της επίθεσης της Λιόν, με συνολικά εννέα συμμετοχές και δύο γκολ στη φετινή σεζόν. Οι εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάστασή του είναι περιορισμένες, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης είχε τραυματιστεί και στον αγώνα με τη Μαρσέιγ στις 31 Αυγούστου, όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από αντιαθλητικό μαρκάρισμα που οδήγησε στην αποβολή του αντιπάλου. Στον απόηχο του τελευταίου συμβάντος, ο προπονητής της Στρασμπούρ, Λίαμ Ροζενιόρ, χαρακτήρισε το μαρκάρισμα ως «άτυχη φάση», υποστηρίζοντας ότι δεν άξιζε αποβολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπαδοί πανηγυρίζουν γκολ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαρσέιγ θριάμβευσε στη Νίκαια και ανέβηκε πρώτη στη βαθμολογία

Η Μαρσέιγ του Ντε Τσέρμπι επιβλήθηκε με 5-1 της Νις εκτός έδρας, παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, και ανέβηκε μόνη πρώτη στη Ligue 1. Ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Γκρίνγουντ ήταν πρωταγωνιστές για τους Μασσαλούς.
Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία έκλεισε φιλικά με Βραζιλία και Κολομβία στο ποδόσφαιρο

Η Γαλλία θα δώσει δύο φιλικά με Βραζιλία και Κολομβία στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα ματς θα γίνουν σε Φλόριντα και Βοστόνη, προετοιμάζοντας την ομάδα για τη διοργάνωση σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.
Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστροφή Ντεμπελέ στις προπονήσεις της Παρί, μετά από 6 εβδομάδες

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ επέστρεψε στην προπόνηση της Παρί μετά τον τραυματισμό του στη γάμπα. Παρών και ο Νούνο Μέντες. Αμφότεροι έλαβαν μέρος στις πρώτες ασκήσεις, με τον Ντεμπελέ ωστόσο να μην φτάνει στο 100%.