ΓΔ: 2079.41 -1.05% Τζίρος: 77.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:41
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
Ο Γκουστάβο Πέτρο, πρόεδρος της Κολομβίας, μιλάει σε διεθνή σύνοδο.

Ο Ιβάν Σεπέδα υποψήφιος της αριστεράς στις εκλογές Κολομβίας 2026

Ο Ιβάν Σεπέδα αναδείχθηκε υποψήφιος του αριστερού συνασπισμού PHxC για τις προεδρικές εκλογές 2025 της Κολομβίας, συγκεντρώνοντας το 64,4% στις προκριματικές, επικρατώντας της Καρολίνα Κόρτσο.

Ο κολομβιανός γερουσιαστής Ιβάν Σεπέδα αναδείχθηκε ως υποψήφιος του συνασπισμού της αριστεράς, Pacto Histórico por Colombia (PHxC), για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2025, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στις εσωκομματικές εκλογές του PHxC, ο 63χρονος Σεπέδα συγκέντρωσε 1,02 εκατομμύρια ψήφους, ποσοστό 64,4%, επικρατώντας της πρώην υπουργού Υγείας Καρολίνα Κόρτσο, η οποία έλαβε 472.062 ψήφους (29,5%), με το 88% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Οι περισσότερες πολιτικές παρατάξεις της Κολομβίας θα καθορίσουν τους υποψηφίους τους μέσω προκριματικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο, ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, οπότε και οι πολίτες θα επιλέξουν τον διάδοχο του προέδρου Γουστάβο Πέτρο. Σε περίπτωση που απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπορικό δυστύχημα συντρίμμια
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή μεταγωγικού στην Κολομβία: 66 οι νεκροί σύμφωνα με νέο απολογισμό

Τουλάχιστον 66 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 Hercules με 125 επιβαίνοντες, λίγο μετά την απογείωση από το Πουέρτο Λεγκίσαμο της νότιας Κολομβίας, σύμφωνα με τις αρχές.
Συντρίμμια αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή μεταγωγικού στην Κολομβία: Πάνω από 70 επιζώντες

Μεταγωγικό αεροσκάφος των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη κοντά στα σύνορα με το Περού. Αγνοούνται τα αίτια και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας. Φωτογραφίες δείχνουν φλεγόμενα συντρίμμια.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Υπό έρευνα στις ΗΠΑ ο Κολομβιανός πρόεδρος Πέτρο, λένε οι NY Times

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, ερευνάται ποινικά από δύο γραφεία εισαγγελέων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους NYT, σχετικά με πιθανές επαφές του με εμπόρους ναρκωτικών και χρηματοδότηση της καμπάνιας του.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πέτρο κατηγορεί τον Ισημερινό για βομβαρδισμούς στα σύνορα με Κολομβία

Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγόρησε τον Ισημερινό για βομβαρδισμό παραμεθόριας περιοχής και ζήτησε παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυγή πολέμου. Ο Ισημερινός αρνείται, υποστηρίζοντας πως οι επιθέσεις έγιναν εντός συνόρων του.