ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ αισιοδοξεί για συνολική συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι

Ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια συνολική συμφωνία με τον κινέζο πρόεδρο Σι κατά τη συνάντησή τους στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο της συνόδου APEC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, ενόψει της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί στη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως «νομίζω ότι έχουμε αληθινά καλές πιθανότητες να κλείσουμε αληθινά συνολική συμφωνία». Η σημαντική αυτή συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ταϊβάν: Μην κηρύξετε ανεξαρτησία από την Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Ταϊβάν να μην κηρύξει ανεξαρτησία, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν στρατιωτική σύγκρουση λόγω τέτοιας κίνησης, και τόνισε πως δεν έχει αποφασίσει για τυχόν πώληση όπλων στην Ταϊβάν.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα η απόφαση για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν

Ο Τραμπ συζήτησε με τον Σι Τζινπίνγκ για πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν, σημείο έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Τόνισε ότι δεν δεσμεύτηκε για το ζήτημα και σύντομα θα πάρει σχετική απόφαση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα τοποθετηθεί σύντομα για Ταϊβάν, λέει ο Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναφερθεί εκτενέστερα στο θέμα της Ταϊβάν εντός των επόμενων ημερών, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Σι προς Τραμπ: Προσοχή για αποφυγή σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας στην Ταϊβάν

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι εσφαλμένος χειρισμός του ζητήματος της Ταϊβάν από τις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση ή ακόμα και σύγκρουση με την Κίνα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρούμπιο καλεί την Κίνα να συμβάλει στη σταθερότητα στο Ορμούζ

Η Ουάσινγκτον προσβλέπει στη βοήθεια της Κίνας για την εξομάλυνση της κρίσης στο Στενό του Ορμούζ, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, ενώ ο ίδιος και ο πρόεδρος Τραμπ συμμετέχουν σε επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Σι: Τα βασικά ζητήματα στη σχέση ΗΠΑ-Κίνας

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσκεψη Τραμπ στο Πεκίνο για συνομιλίες με τον Σι, με βασικό θέμα τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Μετά από επίθεση κατά του Ιράν, η συνάντηση αναβλήθηκε και η κινεζική ατζέντα αλλάζει, σύμφωνα με τον Guardian.