ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ αισιοδοξεί για συνολική συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι

Ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια συνολική συμφωνία με τον κινέζο πρόεδρο Σι κατά τη συνάντησή τους στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο της συνόδου APEC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, ενόψει της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί στη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως «νομίζω ότι έχουμε αληθινά καλές πιθανότητες να κλείσουμε αληθινά συνολική συμφωνία». Η σημαντική αυτή συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις για φερόμενη διακίνηση όπλων προς το Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις σε 10 άτομα και οντότητες από Κίνα και Πακιστάν, κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν το Ιράν να αποκτήσει όπλα. Το ΥΠΟΙΚ δηλώνει αποφασισμένο να πλήξει όσους στηρίζουν το ιρανικό καθεστώς.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα και Ινδία αντιδρούν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Κίνα και Ινδία εξέφρασαν ανησυχίες για νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας, λόγω νομοσχεδίου που ψήφισε η αμερικανική Βουλή, φοβούμενες επιπτώσεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και στην αγορά πετρελαίου, καθώς και στην οικονομία τους.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τα σχέδια πολέμου στο διάστημα

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες στο διάστημα, μετά την επιβεβαίωση ότι έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά διαστημικά όπλα. Προειδοποιεί για πιθανή κούρσα εξοπλισμών σε διαστημικό επίπεδο.