ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλήθος σε διαδήλωση
Μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένο σε διαδήλωση στους δρόμους του Μάλι.

ΗΠΑ: Εντολή αποχώρησης μη απαραίτητου προσωπικού από την πρεσβεία στο Μαλί

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε την αποχώρηση μη απαραίτητου προσωπικού και των οικογενειών τους από την πρεσβεία στο Μαλί, λόγω αυξημένων κινδύνων, ενώ συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν κάθε ταξίδι στη χώρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την αποχώρηση μη απαραίτητου προσωπικού και των οικογενειών τους από την αμερικανική πρεσβεία στο Μαλί, λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας στη χώρα της δυτικής Αφρικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να προσφέρει συνηθισμένες ούτε κατεπείγουσες υπηρεσίες εκτός της (πρωτεύουσας) Μπαμακό εξαιτίας των κινδύνων ασφαλείας».

Η επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες διατηρεί το Μαλί στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού (επίπεδο 4), συμβουλεύοντας να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στη χώρα του Σαχέλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δύο ελληνικές οργανώσεις στη λίστα τρομοκρατίας λόγω διασύνδεσης με Antifa

Δύο ελληνικές οργανώσεις, που συνδέονται με την Antifa, θα ενταχθούν στις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Πρόκειται για την «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» και την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε «πολύ καλή» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ, όπου συζήτησαν Ουκρανία, φαιντανύλη και γεωργικά προϊόντα. Αποδέχθηκε να επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο και θα ακολουθήσει επίσκεψη Σι στις ΗΠΑ.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Ανησυχία για ανάπτυξη ΗΠΑ στη Βενεζουέλα – Επαφή με Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Καραϊβική, κοντά στη Βενεζουέλα, και ανακοίνωσε πως θα θέσει το ζήτημα στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι επιπτώσεις της ένταξης του καρτέλ Μαδούρο στη μαύρη λίστα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χαρακτηρίσει αύριο το «Καρτέλ των Ήλιων», με επικεφαλής τον Μαδούρο, ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, εντείνοντας την πίεση στη Βενεζουέλα, ενώ παραμένει ανοιχτή σε διάλογο.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ συνέταξαν το σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία συντάχθηκε από τις ΗΠΑ και όχι αποκλειστικά με βάση τις απαιτήσεις της Ρωσίας, διαψεύδοντας κατηγορίες γερουσιαστών.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ συνέταξαν το σχέδιο επίλυσης για Ουκρανία, λέει Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η κυβέρνηση Τραμπ τόνισε ότι το 28 σημείων σχέδιο για την Ουκρανία είναι αμερικανικό και όχι αντιγραφή ρωσικών αιτημάτων, διαψεύδοντας ισχυρισμούς γερουσιαστών πως απλώς αντανακλά θέσεις της Μόσχας.