ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εκτοξευτής πυραύλων Ουκρανίας

Ζελένσκι προς «Συμμαχία Προθύμων»: Ζητά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τονίζοντας ότι η πίεση αυτή μπορεί να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους συμμάχους της χώρας του που συμμετέχουν στη λεγόμενη «Συμμαχία των Προθύμων» να ενισχύσουν την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς. Στόχος, όπως τόνισε, είναι να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Ουκρανία αξιοποιεί τα διαθέσιμα μέσα για να πλήξει ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές στο εσωτερικό της ρωσικής επικράτειας. Παράλληλα, έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk, με στόχο την αύξηση της πίεσης προς τη Μόσχα, χωρίς όμως να τους έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «Μόλις (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν ένιωσε πίεση και την πιθανότητα εμφάνισης των Τόμαχοκ στην Ουκρανία, δήλωσε αμέσως έτοιμος να επανεκκινήσει τις συνομιλίες», όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο Λονδίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία σχεδιάζει μαζικές επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές και στον ρωσικό ενεργειακό τομέα.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία σκέφτεται κλιμάκωση επιθέσεων με πυραύλους στο Κίεβο

Η Ρωσία εξετάζει την κλιμάκωση επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου και σημαντικών υποδομών στην Ουκρανία, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει», σύμφωνα με το Bloomberg και πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ και απεσταλμένος Πάπα συζήτησαν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Λαβρόφ και ο απεσταλμένος του Βατικανού συζήτησαν στη Μόσχα τις προοπτικές ειρήνης στην Ουκρανία και συμφώνησαν να συνεργαστούν σε ανθρωπιστικά θέματα, ιδιαίτερα για τα παιδιά, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απαράδεκτη η ανάπτυξη ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Κριτική σε Στουμπ, Μπέρναμ

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία και επέκρινε τους ηγέτες Φινλανδίας και Βρετανίας για φιλοπόλεμη στάση σχετικά με τα ουκρανικά χτυπήματα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με Ρωσία για Μαύρη Θάλασσα

Ο Ζελένσκι προανήγγειλε διπλωματικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας. Τρία ή τέσσερα πλοία κινούνται καθημερινά από το λιμάνι της Οδησσού.