ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πινακίδα Καλαϊνίνγκραντ οδός
Πινακίδα στον διάδρομο Σουβάλκι με κατεύθυνση προς Καλαϊνίνγκραντ, κοντά στα σύνορα Λιθουανίας-Ρωσίας.

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας

Δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν για 18 δευτερόλεπτα στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, σύμφωνα με το στρατό της χώρας. Ισπανικά μαχητικά του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν για αναχαίτιση, ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη εκτελούσαν άσκηση ανεφοδιασμού.

Δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν σήμερα τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση των λιθουανικών ενόπλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ένα μαχητικό Su-30 και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού Il-78 εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας για περίπου 18 δευτερόλεπτα. Εκτιμάται ότι τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν άσκηση ανεφοδιασμού όταν σημειώθηκε η παραβίαση, γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), προερχόμενα από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Στο συμβάν αντέδρασαν άμεσα ισπανικά Eurofighter Typhoon, τα οποία συμμετέχουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βαλτικής. Τα μαχητικά απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη και συνεχίζουν να περιπολούν στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βίλνιους ζητά συλλογική απάντηση ΝΑΤΟ στις ρωσικές υβριδικές επιθέσεις

Ο Υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας τόνισε ότι το ΝΑΤΟ οφείλει να προσαρμοστεί στις ρωσικές υβριδικές απειλές, μετά την αποτυχημένη επίθεση με drone στη Λειψία, για την οποία κατηγορείται η Ρωσία από τη Γερμανία.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ρωσικής επίθεσης σε χώρες του ΝΑΤΟ, λέει ΕΕ

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν στοιχεία για ρωσική στρατιωτική απειλή κατά χωρών του ΝΑΤΟ, διαψεύδοντας σχετικές ανησυχίες που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Γκιτάνας Ναουσέντα πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βίλνιους επιδιώκει ένταξη στη δυτική πυρηνική αποτροπή κατά Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας τόνισε την επιθυμία της χώρας για συμμετοχή στη δυτική πυρηνική αποτροπή και την κατάργηση του συνταγματικού περιορισμού στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ.
Πινακίδα Καλαϊνίνγκραντ οδός
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Ρωσική παρέμβαση GPS έως και εντός Ευρώπης, λέει αξιωματούχος

Ρωσικές δυνατότητες παραπλάνησης GPS έχουν επεκταθεί έως 450 χλμ. στην Ευρώπη από το Καλίνινγκραντ, με αύξηση κεραιών από 3 σε 36, σύμφωνα με Λιθουανό αξιωματούχο. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες για παρεμβολές.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προειδοποίηση στην Ευρώπη για φιλοξενία γαλλικών πυρηνικών βομβαρδιστικών

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι ευρωπαϊκές χώρες που θα φιλοξενήσουν γαλλικά στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυρηνικές δυνατότητες θα γίνουν στόχοι σε περίπτωση σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια ΝΑΤΟ στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.