ΓΔ: 2167.37 3.08% Τζίρος: 187.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:35
Βάρκα με μετανάστες
Μεταναστευτικό ζήτημα: μετανάστες σε φουσκωτή βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Τουλάχιστον 40 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοικτά της Τυνησίας

Τουλάχιστον 40 μετανάστες από υποσαχάριες χώρες έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε το πλοίο τους ανοιχτά της Τυνησίας, σε ένα από τα πιο φονικά ναυάγια φέτος. Περίπου 70 επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε κοντά στη Μαχντία.

Τουλάχιστον 40 παράτυποι μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυτικά δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί φέτος στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το πλοίο, στο οποίο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 70 άτομα, ναυάγησε στα ανοιχτά της πόλης Μαχντία.

Η Τυνησία, με ακτογραμμή που σε ορισμένα σημεία απέχει λιγότερο από 150 χιλιόμετρα από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία αναχώρησης στη Βόρεια Αφρική για μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη υπόπτου στην Κύπρο για λαθρεμπόριο όπλων υπέρ της Χαμάς

Συνελήφθη στην Κύπρο ο Καμέλ Μ., καταζητούμενος για λαθρεμπόριο όπλων υπέρ της Χαμάς. Φέρεται να μετέφερε 300 φυσίγγια για επιθέσεις σε ισραηλινά ή εβραϊκά ιδρύματα. Θα εκδοθεί στη Γερμανία για να δικαστεί.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Ερώτηση στην Κομισιόν για την τουρκική προκλητικότητα

Ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρ. Επιτροπή για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καταγγέλλοντας προσπάθειες παρεμπόδισης ενεργειακών έργων, όπως η διασύνδεση ηλεκτρικών και οπτικών καλωδίων.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ασφαλή διέλευση από το Χορμούζ σε χώρες που απελαύνουν ΗΠΑ-Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανέφεραν ότι χώρες που θα απελάσουν Αμερικανούς και Ισραηλινούς πρεσβευτές θα έχουν προτεραιότητα στη διέλευση πλοίων από το Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης, Μακρόν και Χριστοδουλίδης ζήτησαν αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Στη συνάντηση Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και Μακρόν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η ανάγκη για αποκλιμάκωση και στηρίχθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου, με έμφαση στην αποτροπή μεγάλης επιχείρησης στη χώρα.