ΓΔ: 2695.21 0.01% Τζίρος: 339.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας

40 κινεζικές καινοτομίες βραβεύτηκαν με χρυσό από τον WIPO

Στη 14η Διεθνή Έκθεση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στην Κίνα, απονεμήθηκαν τα China Patent Awards, με 40 κινεζικές εφευρέσεις να βραβεύονται με χρυσά μετάλλια για την καινοτομία και τη συνεισφορά τους στην πρόοδο της χώρας.

Η Κίνα διαθέτει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική της χώρας στον τομέα της καινοτομίας. Η απονομή χρυσού μεταλλίου σε εφευρέτες αποτελεί ιδιαίτερα απαιτητική διάκριση, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης 14th China International Patent Fair, που διεξήχθη από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου στην πόλη Ντάλιαν της επαρχίας Λιαονίνγκ, απονεμήθηκαν τα βραβεία ευρεσιτεχνίας 2025 China Patent Awards. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από την China National Intellectual Property Administration και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Συνολικά, 40 κινεζικές εφευρέσεις και σχέδια διακρίθηκαν με χρυσά μετάλλια, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική καινοτομική προσέγγισή τους και τη σημαντική συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Οι διακρίσεις αυτές υπογραμμίζουν τα πρακτικά αποτελέσματα της ανεξάρτητης στρατηγικής καινοτομίας που εφαρμόζει το Πεκίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στόχος η ποιοτική ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Κίνα παρουσίασε σχέδιο για ενίσχυση της ποιοτικής ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως το 2030, προωθώντας την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την οικονομική πρόοδο, με ετήσια ανάπτυξη 15% την επόμενη πενταετία.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή κερδοφορία κινεζικών βιομηχανιών με επίκεντρο την καινοτομία

Τα νέα αναπτυξιακά μοντέλα της Κίνας ενισχύουν τα βιομηχανικά κέρδη, με αύξηση 17,6% το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2026, φθάνοντας τα 4,58 τρισεκατομμύρια γιουάν, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει ποιοτική οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στη βιωσιμότητα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Τσιάγνκ, συγκάλεσε συμπόσιο με ειδικούς και επιχειρηματίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Τόνισε τη μετάβαση της Κίνας σε ποιοτική ανάπτυξη, με την οικονομία να εμφανίζει σταθερότητα και θετικές προοπτικές.
Τεχνητή νοημοσύνη λιανεμπόριου
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Στρατηγική καινοτομίας για εκσυγχρονισμό του λιανεμπορίου στην Κίνα

Το Πεκίνο σχεδιάζει να ενισχύσει τον τομέα λιανικής για αύξηση εσωτερικής ζήτησης, κατανάλωσης και θέσεων εργασίας έως το 2030, με έμφαση στην καινοτομία και τη δημιουργία παγκόσμιων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων σύμφωνα με νέα εγκύκλιο.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις κινεζικές εταιρίες βραβεύθηκαν για καινοτομία στην πνευματική ιδιοκτησία

Τρεις κινεζικές εταιρείες, οι Regend Therapeutics, ArteryFlow και Botree, βραβεύτηκαν στα Global Awards 2026 του WIPO για τις καινοτομίες τους, ανάμεσα σε 1.300 υποψηφιότητες από 9 χώρες, σε τελετή που έγινε στη Γενεύη.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέος φορέας ενώνει τα οικοσυστήματα καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας

Το νέο Κέντρο Συνεργασίας Καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας (ΚΕΣΥΚΚΕ), που ιδρύθηκε από το ΑΠΘ και το Ningbo University, ενισχύει τη σύνδεση των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας με δράσεις, ανταλλαγές και κοινές πρωτοβουλίες.