ΓΔ: 2174.48 -0.20% Τζίρος: 59.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:35:42
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας δίπλα-δίπλα, συμβολίζοντας διπλωματικές σχέσεις ή διαπραγματεύσεις.

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας συζήτησαν λύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Ρούμπιο και Λαβρόφ, συζητώντας για τη σύνοδο της Βουδαπέστης και τα επόμενα βήματα διευθέτησης του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, με αντικείμενο τη σύνοδο κορυφής που πρόκειται να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη και τα επόμενα βήματα για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για τα «επόμενα βήματα προς τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία». Η συνομιλία ακολούθησε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι πρόεδροι των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρούμπιο επισήμανε «τη σημασία των επερχόμενων δεσμεύσεων, ως ευκαιρία» για συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με στόχο την προώθηση μιας βιώσιμης λύσης στη σύγκρουση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμι Πίγκοτ.

Από τη ρωσική πλευρά, η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική», με τους δύο υπουργούς να εστιάζουν στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι εξετάστηκαν πιθανά συγκεκριμένα βήματα για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία της 16ης Οκτωβρίου μεταξύ Πούτιν και Τραμπ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας προγραμματίζουν νέα συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για το τρέχον έτος, με στόχο την εξεύρεση λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η Μόσχα επιθυμεί να τεθεί στο τραπέζι μια πιθανή ειρηνευτική λύση, καθώς και τρόποι βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Συνάντηση ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας αρχές Μαρτίου στα ΗΑΕ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο επόμενος γύρος τριμερών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ πιθανόν θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι στις αρχές Μαρτίου, μετά από πρόοδο στις συνομιλίες της Γενεύης.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων διεξάγεται στη Γενεύη

Σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ, με στόχο τη λήξη του πολέμου. Ξεκίνησαν σήμερα, ενώ προγραμματίζονται και νέες τριμερείς συναντήσεις για την αναζήτηση λύσης στη σύγκρουση.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Προτεραιότητα η ενίσχυση των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ενίσχυση των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων είναι «ύψιστη προτεραιότητα» και δεσμεύτηκε για περαιτέρω στήριξη σε στρατό και ναυτικό, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και την εμπειρία από την Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ στη Γενεύη

Ξεκίνησαν σήμερα στη Γενεύη οι τριμερείς συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων, με στόχο τον τερματισμό του τετραετούς πολέμου στην Ουκρανία.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη: Επαφές Ντμίτριεφ με Αμερικανούς σύντομα

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Γενεύη, χωρίς να είναι μέλος της επίσημης ρωσικής αποστολής στις επερχόμενες τριμερείς συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.