ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
Φώτο: Shutterstock

Κάλας: Χωρίς Ουκρανία και Ευρώπη δεν νοείται ειρήνη στην Ουκρανία

Η Κάγια Κάλας τόνισε πως οι συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας και της Ευρώπης δεν έχουν αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος και πρέπει να πιεστεί για ειρήνη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται ειλικρινής στις προθέσεις του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, όπως υπογράμμισε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας.

Η ίδια τόνισε πως οποιεσδήποτε συνομιλίες που θα αποκλείσουν την Ουκρανία και την Ευρώπη είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε επίσης προσπαθώντας να πείσουμε τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο, ότι τίποτα δεν μπορεί να προκύψει από τις συναντήσεις αυτές, χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας ή της Ευρώπης σ’ αυτές».

Οι δηλώσεις της Κάλας έγιναν μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου επεσήμανε ότι «αυτός που δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος είναι η Ρωσία. Δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή μας... πρέπει να κάνουμε και τη Ρωσία να θέλει ειρήνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σαφής στήριξη στο δάνειο αποζημιώσεων για την Ουκρανία από ΕΕ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα στηρίζει το δάνειο για την Ουκρανία, τονίζοντας πως τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στέλνουν σαφές μήνυμα σήμερα στην ΕΕ
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν τη θέση Τραμπ για κατάπαυση στην Ουκρανία

Ηγέτες από Ευρώπη και ΕΕ εξέδωσαν κοινή δήλωση στήριξης προς Ουκρανία και στις προσπάθειες του Τραμπ για τερματισμό της σύγκρουσης, ζητώντας αύξηση της πίεσης στη Ρωσία και αξιοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ διαμηνύει στην Ουάσινγκτον εμμονή σταθερή στο διεθνές δίκαιο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, διαμήνυσε πως η Ευρώπη θα υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο μετά τις απειλές Τραμπ για νέους δασμούς και προανήγγειλε συντονισμένη αντίδραση των κρατών-μελών της ΕΕ.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Συζητήσεις Ρούτε-Ζελένσκι για ρωσικές επιθέσεις και ενεργειακά ζητήματα

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις ρωσικές επιθέσεις και τις διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία θα λάβει την αναγκαία υποστήριξη για άμυνα και ειρήνη.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία ηγετών ΕΕ με Τραμπ και Ζελένσκι

Προγραμματίζεται σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ ηγετών της Ευρώπης, του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι και του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντηση των δύο τελευταίων στη Φλόριντα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κιέβου.