ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Θεριστική μηχανή σιταριού
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Οι 5088 από Harbin εκσυγχρονίζουν την παγκόσμια σιτοπαραγωγή

Η μονάδα CNH στο Χαρμπίν κατασκευάζει ταχύτατα τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές 5088, που ξεπερνούν τα 5 μέτρα ύψος και τους 200 ίππους, ενισχύοντας τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της κινεζικής αγροτικής οικονομίας.

Στη βιομηχανική μονάδα της Case New Holland (CNH) στην περιοχή Πινγκφάνγκ της πόλης Χαρμπίν, στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, παράγονται ταχύτατα οι νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές 5088.

Με ύψος άνω των 5 μέτρων, μήκος 11 μέτρων και ιπποδύναμη που ξεπερνά τους 200 ίππους, οι μηχανές αυτές αποτελούνται από περισσότερα από 10.000 εξαρτήματα. Η σειρά 5088 αναδεικνύει τη δυναμική του τεχνικού εκσυγχρονισμού στη κινεζική αγροτική οικονομία.

Η μονάδα διαθέτει 44 σταθμούς εργασίας σε πλήρη λειτουργία, επιτρέποντας την παραγωγή μιας νέας θεριζοαλωνιστικής μηχανής κάθε μιάμιση ώρα, με την ετικέτα "Made in Harbin".

Ο Λι Κανγκ, πρόεδρος της CNH China and Mongolia, υπογράμμισε τη διεθνή σημασία της συγκεκριμένης μονάδας, επισημαίνοντας ότι η CNH αποτελεί κορυφαίο βιομηχανικό κατασκευαστή αγροτικού εξοπλισμού παγκόσμιας εμβέλειας. Τα έσοδά της από πωλήσεις στις διεθνείς αγορές αναμένεται να φθάσουν τα 20 δισ. δολάρια (περίπου 17,15 δισ. ευρώ) το 2024, με το 71% να προέρχεται από γεωργικά μηχανήματα.

Η βιομηχανική μονάδα της Χαρμπίν, που ιδρύθηκε το 2013, αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της CNH στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ο ΥΠΕΞ προτάσσει διάλογο αντί σύγκρουσης σε συνομιλία με Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, τόνισε σε συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του ότι η διαπραγμάτευση υπερέχει της σύγκρουσης και κάλεσε όλα τα μέρη να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Θεσσαλονίκη: Ενεργειακή κρίση, Ιράν και επιπτώσεις στα ναύλα και Ευρώπη

Η κρίση στο Ιράν προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και ναυτιλίας, με τα ναύλα να αυξάνονται και τις μεγάλες χώρες να διαμορφώνουν νέες ισορροπίες∙ μειώθηκε η προσφορά φυσικού αερίου, ενώ το LNG παραμένει δυσεύρετο.
Σημαίες Κίνας και Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-Κίνα: Κάλεσμα Πεκίνου-Παρισιού για λύση στη Μέση Ανατολή

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι τόνισε σε επικοινωνία με τον διπλωματικό σύμβουλο του Μακρόν ότι Κίνα και Γαλλία πρέπει να συνεργαστούν για λύση στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας πως ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι ο μόνος δρόμος.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Απαράδεκτος ο θάνατος Λαριτζανί σε επίθεση του Ισραήλ

Η Κίνα καταδίκασε τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί από ισραηλινή επίθεση, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μ. Ανατολή. Ο Ισραήλ έδωσε άδεια για στοχευμένες επιθέσεις σε Ιρανούς αξιωματούχους χωρίς πρόσθετη έγκριση.