ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλήθος στη Γάζα
Φώτο: Η Χαμάς στη Γάζα. Credit: Shutterstock.

Η Χαμάς απορρίπτει τις αμερικανικές κατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας

Η Χαμάς διέψευσε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ περί «αξιόπιστων πληροφοριών» για επικείμενη παραβίαση της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Η Χαμάς απέρριψε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην οποία γίνεται αναφορά σε «αξιόπιστες πληροφορίες» για επικείμενη παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας με το Ισραήλ από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Η Χαμάς χαρακτήρισε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ως ψευδείς, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει το Σάββατο ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες που δείχνουν επικείμενη παραβίαση της εκεχειρίας από τη Χαμάς κατά του λαού της Γάζας». Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαινόταν πως μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε «άμεση και σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεκαπέντε νεκροί της Χεζμπολάχ σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έχει εξοντώσει 15 μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ η αεροπορία πραγματοποίησε πληθώρα επιδρομών σε θέσεις της οργάνωσης στον νότιο και ανατολικό Λίβανο.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη από αραβικές χώρες για νομοσχέδιο Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Περισσότερες από δώδεκα αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωση τα ισραηλινά νομοσχέδια για επέκταση κυριαρχίας στη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πιθανό άνοιγμα της μεθοριακής Ράφα την Κυριακή, λέει ο ΥΠΕΞ

Η μεθοριακή διάβαση Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας αναμένεται να ανοίξει πιθανότατα την Κυριακή, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ από τη Νάπολη. Οι τελικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σίγουρος για τη διατήρηση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα διατηρηθεί, δηλώνοντας πως όλοι έχουν κουραστεί από τον πόλεμο. Προτίθεται να επισκεφθεί Ισραήλ και Αίγυπτο, όπου θα συναντήσει ηγέτες για συζητήσεις.