Την ανάγκη για άμεση επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία τόνισε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η τοποθέτηση αυτή έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην πλατφόρμα Truth Social.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, η συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο χαρακτηρίστηκε ως «πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μετέφερε στον Ζελένσκι το ίδιο μήνυμα που είχε κοινοποιήσει και στον Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι σκοτωμοί και να βρεθεί μια συμφωνία».
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει «να σταματήσουν εκεί που βρίσκονται», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων.