ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με στόχους στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός Ρωσίας, που θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση στη ρωσική άμυνα και οικονομία, ώστε να αναγκαστεί ο Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, σύμφωνα με ουκρανική πηγή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρουσίασε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με πηγή της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Στους συγκεκριμένους χάρτες επισημαίνονται «σημεία πίεσης για τη ρωσική άμυνα και τη στρατιωτική οικονομία που θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν ώστε να αναγκαστεί» ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να τερματίσει τον πόλεμο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή σε δημοσιογράφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν επέτρεψα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους κατά Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέση με αυτούς τους πυραύλους.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ρεαλιστικές οι προσδοκίες μου για τους Tomahawk

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως παραμένει ρεαλιστής για την παράδοση πυραύλων Tomahawk από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ πως η Ουάσινγκτον αποφεύγει ενέργειες που θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία.