ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Ofcom: Το BBC παραβίασε κανόνες δεοντολογίας με ντοκιμαντέρ για Γάζα

Η Ofcom έκρινε ότι το BBC παραβίασε τη δημοσιογραφική δεοντολογία, μη αποκαλύπτοντας πως ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ για τη Γάζα ήταν γιος υφυπουργού της Χαμάς. Το BBC απέσυρε το ντοκιμαντέρ πέντε μέρες μετά τη μετάδοσή του.

Η Ofcom, η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκρινε ότι το ντοκιμαντέρ του BBC με θέμα τη Γάζα, όπου αφηγητής είναι ένα 13χρονο αγόρι, γιος του υφυπουργού Γεωργίας της κυβέρνησης της Χαμάς, παραβίασε τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σύμφωνα με την Ofcom, η παράλειψη του BBC να αποκαλύψει το αξίωμα του πατέρα του παιδιού θεωρήθηκε «ουσιωδώς παραπλανητική» για το κοινό.

Το BBC απέσυρε το ντοκιμαντέρ «Gaza: How To Survive A War Zone» από την online πλατφόρμα του τον Φεβρουάριο, πέντε ημέρες μετά τη μετάδοσή του.

Εσωτερική έρευνα του BBC είχε καταλήξει τον Ιούλιο ότι το πρόγραμμα παραβίασε τις συντακτικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ακρίβεια, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει στοιχεία για «ανάρμοστη επιρροή εξωτερικών συμφερόντων» στο περιεχόμενο.

Η Ofcom, που έλαβε 20 καταγγελίες για το ντοκιμαντέρ, αποφάσισε επίσης ότι το BBC οφείλει να δημοσιεύσει ανακοίνωση με τα συμπεράσματα της έρευνάς της, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision: Τι δείχνουν τα κανάλια στις χώρες που μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό

Δίκτυα σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ισλανδία μποϊκοτάρουν τον τελικό της Eurovision λόγω της παρουσίας του Ισραήλ, προσφέροντας αντ’ αυτού εναλλακτικές εκπομπές, ενώ ο διαγωνιζόμενος του Ισραήλ αποδοκιμάστηκε στη Βιένη.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τον στολίσκο Global Sumud Flotilla

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε τον στολίσκο για τη Γάζα, θεωρώντας τον υπέρ της Χαμάς και απόπειρα υπονόμευσης του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ, ζητώντας από τους συμμάχους να αποτρέψουν τη στήριξή του και να μπλοκάρουν τα πλοία.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδίκη της αποστολής Global Sumud Flotilla

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα που αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον αντιπαραγωγική πρωτοβουλία υπέρ της Χαμάς και προσπάθεια υπονόμευσης του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη θάλασσα και ερωτήματα

Ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. ζητά σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις ενέργειες ισραηλινών σκαφών κατά στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας.