ΓΔ: 2364.14 -0.10% Τζίρος: 77.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:41
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια δηλώσεων ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, με φόντο εθνικά σύμβολα.

Ζελένσκι: Ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη συμφωνία Γάζας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέροντας το μομέντουμ από την εκεχειρία στη Γάζα και ότι η Ρωσία έδειξε διάθεση διαλόγου μετά τη συζήτηση για τους Tomahawk.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, αξιοποιώντας τη δυναμική που δημιουργείται από τη συμφωνία για ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζελένσκι σημείωσε πως η Μόσχα έδειξε πρόθεση να επιστρέψει σε διαπραγματεύσεις. Όπως ανέφερε, αυτή η στάση καταγράφηκε "μόλις άκουσε για τους (πυραύλους) Tomahawk" που επιδιώκει να αποκτήσει το Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν σχολίασε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ούτε αναφέρθηκε στη συμφωνία τους για νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ζελένσκι τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά μόνο η ειρήνη και η αξιόπιστα εγγυημένη ασφάλεια – και είναι ζωτικής σημασίας να προστατευθούν οι άνθρωποι από τις ρωσικές επιθέσεις το συντομότερο δυνατό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πλησιάζει συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με εκτίμησή του

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί πως επίκειται συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον Λευκό Οίκο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στον «αέρα» ο επόμενος γύρος συνομιλιών Μόσχας - Κιέβου

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η ημερομηνία ή τοποθεσία του επόμενου γύρου συνομιλιών Κιέβου-Μόσχας μπορεί να αλλάξει και δεν είναι σαφές πότε θα γίνει η συνάντηση. Τόνισε τη σημασία της πλήρους παρουσίας των συμμετεχόντων.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένει από τη Ρωσία παύση βομβαρδισμών για μία εβδομάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι αναμένει η Ρωσία να εφαρμόσει τη συμφωνία για να μην πλήττεται το Κίεβο και άλλες πόλεις για μία εβδομάδα λόγω βαρυχειμωνιάς και επισήμανε πως τα βήματα αποκλιμάκωσης βοηθούν προς τον τερματισμό του πολέμου.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε διάλογο και προειδοποιεί για κινδύνους βίας

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η χρήση βίας κατά της Τεχεράνης θα έχει επικίνδυνες συνέπειες και θα οδηγήσει σε χάος στη Μέση Ανατολή.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμβαίνουν θετικά στις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προχωρούν θετικά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, μετά από συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων στο Αμπού Ντάμπι με αμερικανική μεσολάβηση.