ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια δηλώσεων ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, με φόντο εθνικά σύμβολα.

Ζελένσκι: Ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη συμφωνία Γάζας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέροντας το μομέντουμ από την εκεχειρία στη Γάζα και ότι η Ρωσία έδειξε διάθεση διαλόγου μετά τη συζήτηση για τους Tomahawk.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, αξιοποιώντας τη δυναμική που δημιουργείται από τη συμφωνία για ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζελένσκι σημείωσε πως η Μόσχα έδειξε πρόθεση να επιστρέψει σε διαπραγματεύσεις. Όπως ανέφερε, αυτή η στάση καταγράφηκε "μόλις άκουσε για τους (πυραύλους) Tomahawk" που επιδιώκει να αποκτήσει το Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν σχολίασε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ούτε αναφέρθηκε στη συμφωνία τους για νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ζελένσκι τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά μόνο η ειρήνη και η αξιόπιστα εγγυημένη ασφάλεια – και είναι ζωτικής σημασίας να προστατευθούν οι άνθρωποι από τις ρωσικές επιθέσεις το συντομότερο δυνατό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένουμε PAC-3, κοντά η άδεια ΗΠΑ για Patriot στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συμφωνία με τις ΗΠΑ για παραγωγή συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, με τις τεχνικές λεπτομέρειες να απομένουν. Επίσης, σύντομα θα παραληφθούν νέοι πύραυλοι PAC-3 και στρατιωτική βοήθεια από ΗΠΑ και Ευρώπη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν για Ουκρανία και διεθνή θέματα τηλεφωνικά

Οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά με αφορμή την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, συζητώντας κυρίως για την Ουκρανία ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ, καθώς και για διεθνή ζητήματα όπως το Ιράν και η Μέση Ανατολή.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά γεράκια ζητούν κλιμάκωση και διακοπή συνομιλιών με ΗΠΑ

Σκληροπυρηνικοί Ρώσοι, εξαγριωμένοι από ουκρανικές επιθέσεις και απογοητευμένοι από τις ΗΠΑ, καλούν τον Πούτιν να κλιμακώσει τη σύγκρουση, ζητώντας ακόμα και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κριμαία και ρωσικές πόλεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.