ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ σε ειλικρίνεια στις εμπορικές συνομιλίες

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου κάλεσε τις ΗΠΑ να διορθώσουν τα λάθη τους και να επιδείξουν ειλικρίνεια στις εμπορικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι η επικοινωνία και οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα εξαγωγών σπανίων γαιών συνεχίζονται.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διορθώσουν άμεσα τα λάθη τους και να επιδείξουν ειλικρίνεια στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η Κίνα ζήτησε από την Ουάσινγκτον να συνεργαστεί με το Πεκίνο προς μια κοινή κατεύθυνση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε ισχυρισμούς της αμερικανικής πλευράς ότι το Πεκίνο ανέβαλε ένα προγραμματισμένο τηλεφώνημα σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους που επέβαλε στις εξαγωγές σπάνιων γαιών. Επιπλέον, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ανάγκη οι δύο χώρες να βρουν τρόπο για την αποκατάσταση ενός σταθερού πλαισίου στις εμπορικές τους σχέσεις.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου τόνισε ότι η Κίνα είχε ήδη ενημερώσει τις ΗΠΑ για τα σχετικά μέτρα, μέσω του διμερούς μηχανισμού διαλόγου για τον έλεγχο των εξαγωγών, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Υπογράμμισε επίσης ότι οι δύο πλευρές διατηρούν ανοιχτή επικοινωνία στο πλαίσιο του συμβουλευτικού μηχανισμού για την οικονομία και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, στις 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σχετικές διμερείς συνομιλίες, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο απαντά: Οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία δύναμη κυβερνοπειρατείας

Η Κίνα απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων, κατηγορώντας με τη σειρά της τις ΗΠΑ ως κυρίαρχη δύναμη στην κυβερνοπειρατεία, ενώ το Πεκίνο καταγγέλλει συκοφαντίες με πρόσχημα την κυβερνοασφάλεια.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τα συμφέροντά μας απέναντι στις ΗΠΑ

Η Κίνα τόνισε πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μετά την ανακοίνωση νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, που επηρεάζουν και τους εμπορικούς του εταίρους, κυρίως σε χρυσό, τεχνολογία και ναυτιλία.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν λύνουν τη σύγκρουση με Ιράν

Το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν λύνουν τα προβλήματα, καλώντας σε υπεύθυνες ενέργειες και πολιτική λύση για το Ιράν. Τόνισε επίσης ότι αντιτίθεται σε μονομερείς κυρώσεις χωρίς έγκριση ΟΗΕ.