ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ σε ειλικρίνεια στις εμπορικές συνομιλίες

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου κάλεσε τις ΗΠΑ να διορθώσουν τα λάθη τους και να επιδείξουν ειλικρίνεια στις εμπορικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι η επικοινωνία και οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα εξαγωγών σπανίων γαιών συνεχίζονται.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διορθώσουν άμεσα τα λάθη τους και να επιδείξουν ειλικρίνεια στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η Κίνα ζήτησε από την Ουάσινγκτον να συνεργαστεί με το Πεκίνο προς μια κοινή κατεύθυνση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε ισχυρισμούς της αμερικανικής πλευράς ότι το Πεκίνο ανέβαλε ένα προγραμματισμένο τηλεφώνημα σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους που επέβαλε στις εξαγωγές σπάνιων γαιών. Επιπλέον, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ανάγκη οι δύο χώρες να βρουν τρόπο για την αποκατάσταση ενός σταθερού πλαισίου στις εμπορικές τους σχέσεις.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου τόνισε ότι η Κίνα είχε ήδη ενημερώσει τις ΗΠΑ για τα σχετικά μέτρα, μέσω του διμερούς μηχανισμού διαλόγου για τον έλεγχο των εξαγωγών, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Υπογράμμισε επίσης ότι οι δύο πλευρές διατηρούν ανοιχτή επικοινωνία στο πλαίσιο του συμβουλευτικού μηχανισμού για την οικονομία και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, στις 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σχετικές διμερείς συνομιλίες, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο καλεί κινεζικές εταιρείες να αποφεύγουν λογισμικό ΗΠΑ και Ισραήλ

Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από εγχώριες εταιρείες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν λογισμικό κυβερνοασφάλειας αμερικανικών και ισραηλινών εταιρειών λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα σε ΗΠΑ για Γροιλανδία: Η Αρκτική είναι υπόθεση διεθνούς κοινότητας

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να μην αξιοποιούν άλλες χώρες ως πρόσχημα για τα συμφέροντά τους, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τη Γροιλανδία. Τόνισε ότι οι κινεζικές δράσεις στην Αρκτική στοχεύουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν τη Γροιλανδία για να μην την πάρουν Ρωσία ή Κίνα

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν την Κίνα ή τη Ρωσία από το να ελέγξουν το νησί, υποστηρίζοντας ότι οι υπάρχουσες αμυντικές συμφωνίες δεν αρκούν για την προστασία της.
Μίκυ ΜάοΜυίςκ ιφ ιΜγάοούυρςα φιγούρα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Κινέζου αντιπροέδρου με CEO της Walt Disney στις ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Ντινγκ Σουεσιάνγκ, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον CEO της Disney, Μπομπ Ίγκερ, ενθαρρύνοντας την εταιρεία να αυξήσει τις επενδύσεις της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Στον Σι Τζινπίνγκ εναπόκειται η στάση της Κίνας για την Ταϊβάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέλλον της Ταϊβάν εξαρτάται από τον πρόεδρο της Κίνας, ενώ σημείωσε πως θα ήταν δυστυχής αν η Κίνα αναλάβει δράση, εκτιμώντας ότι ο Σι ίσως περιμένει αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουάσινγκτον θα στηρίζει διαρκώς τη συμμαχία του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα το ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η Ρωσία και η Κίνα το φοβούνται όσο οι ΗΠΑ παραμένουν μέλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις εντάσεις με τη Δανία λόγω της Γροιλανδίας.