ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
Οι σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ αντανακλούν τις διεθνείς τους σχέσεις και γεωπολιτικές εντάσεις.

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ σε ειλικρίνεια στις εμπορικές συνομιλίες

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου κάλεσε τις ΗΠΑ να διορθώσουν τα λάθη τους και να επιδείξουν ειλικρίνεια στις εμπορικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι η επικοινωνία και οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα εξαγωγών σπανίων γαιών συνεχίζονται.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διορθώσουν άμεσα τα λάθη τους και να επιδείξουν ειλικρίνεια στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η Κίνα ζήτησε από την Ουάσινγκτον να συνεργαστεί με το Πεκίνο προς μια κοινή κατεύθυνση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε ισχυρισμούς της αμερικανικής πλευράς ότι το Πεκίνο ανέβαλε ένα προγραμματισμένο τηλεφώνημα σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους που επέβαλε στις εξαγωγές σπάνιων γαιών. Επιπλέον, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ανάγκη οι δύο χώρες να βρουν τρόπο για την αποκατάσταση ενός σταθερού πλαισίου στις εμπορικές τους σχέσεις.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου τόνισε ότι η Κίνα είχε ήδη ενημερώσει τις ΗΠΑ για τα σχετικά μέτρα, μέσω του διμερούς μηχανισμού διαλόγου για τον έλεγχο των εξαγωγών, πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Υπογράμμισε επίσης ότι οι δύο πλευρές διατηρούν ανοιχτή επικοινωνία στο πλαίσιο του συμβουλευτικού μηχανισμού για την οικονομία και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, στις 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σχετικές διμερείς συνομιλίες, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θέλουμε διάλογο με ΗΠΑ, στηρίζουμε Ιράν και ζητούμε εκεχειρία

Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη για συνεργασία με τις ΗΠΑ και ανοιχτή επικοινωνία, τηρώντας τις "κόκκινες γραμμές" της. Οι διμερείς σχέσεις δοκιμάζονται λόγω εμπορικών διαφορών και πρόσφατων διεθνών γεγονότων σε Βενεζουέλα και Ιράν.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σεβασμός στο πυρηνικό δικαίωμα Ιράν και έκκληση για τερματισμό επιθέσεων

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας Μάο Νινγκ ζήτησε τερματισμό της αμερικανικής επιχείρησης στο Ιράν και επιστροφή στον διάλογο, τονίζοντας ότι τα πλήγματα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Cosco: Εντολή στα πλοία της να πλεύσουν σε ασφαλή ύδατα στον Κόλπο

Η Cosco ζήτησε από τα πλοία της στον Κόλπο να κατευθυνθούν σε ασφαλή ύδατα, παγώνοντας τις κινήσεις τους μετά τα πρόσφατα πλήγματα ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν. Παρόμοια μέτρα έλαβαν Maersk και MSC λόγω της έντασης στο Στενό του Χορμούζ.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά άμεση εκεχειρία και έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ΟΗΕ για το Ιράν

Η Κίνα εξέφρασε ανησυχία για τα χτυπήματα ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν, ζητώντας άμεση κατάπαυση πυρός και σεβασμό στην κυριαρχία του Ιράν. Κίνα και Ρωσία ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ΟΗΕ για το θέμα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία κρίνει τον τρίτο πυλώνα της παγκόσμιας τάξης

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, δήλωσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα καθορίσει αν η Ευρώπη ή η Ρωσία θα είναι ο τρίτος πυλώνας παγκόσμιας ισχύος. Στη Γενεύη γίνονται διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικανών.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Στόχος η στρατηγική σταθερότητα στις ΗΠΑ-Κίνας σχέσεις

Οι ΗΠΑ και η Κίνα πέτυχαν στρατηγική σταθερότητα στις σχέσεις τους, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, ενόψει της επίσκεψης Τραμπ στο Πεκίνο, επισημαίνοντας ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα ήταν επιζήμιος για όλους.