ΓΔ: 2329.34 -0.68% Τζίρος: 90.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:42
αντλίες άντλησης πετρελαίου
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία και Συρία συζήτησαν για ενεργειακή και πετρελαϊκή συνεργασία

Στη Μόσχα, Ρώσοι και Σύροι αξιωματούχοι συζήτησαν για μελλοντική ενεργειακή συνεργασία και έργα στον πετρελαϊκό τομέα στη Συρία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη πετρελαίου, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Νόβακ.

Ρώσοι και Σύροι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν συνάντηση στη Μόσχα, συζητώντας τη μελλοντική ενεργειακή συνεργασία και έργα στον πετρελαϊκό τομέα της Συρίας, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Νόβακ τόνισε ότι η έλλειψη πετρελαίου αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη Συρία, η οποία επιδιώκει την ανοικοδόμηση της οικονομίας και των υποδομών της μετά από χρόνια πολέμου.

Όπως ανέφερε, «οι ρωσικές εταιρείες έχουν εργαστεί σε περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία για ένα μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αναπτυχθούν, άλλες που έχουν κλείσει προσωρινά και νέες περιοχές».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Σύρος πρόεδρος Αχμέντ αλ-Σαρά είχε επίσης συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σχέδιο Τραμπ για Ουκρανία με ρωσική ενέργεια και αμερικανικές επενδύσεις

Η WSJ αποκαλύπτει ότι το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία περιλαμβάνει αποκατάσταση ρωσικών ενεργειακών ροών, αμερικανικές επενδύσεις σε σπάνιες γαίες και αξιοποίηση 200 δισ. από παγωμένα assets.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια δεν πλήττουν την οικονομία

Ο ειδικός απεσταλμένος του Πούτιν, Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσικούς πετρελαϊκούς ομίλους δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την οικονομία, καθώς η Ρωσία θα πουλήσει λιγότερο πετρέλαιο σε υψηλότερες τιμές.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία ενισχύει δεσμούς με Συρία με μεγάλο πακέτο επενδύσεων

Η Σαουδική Αραβία ιδρύει επενδυτικό ταμείο 2 δισ. δολαρίων για ενέργεια, αεροπορία, ακίνητα και τηλεπικοινωνίες στη Συρία, στηρίζοντας τη νέα ηγεσία και χρηματοδοτώντας μεταξύ άλλων δύο αεροδρόμια στο Χαλέπι.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σημαντικές επενδύσεις στη Συρία

Η Σαουδική Αραβία διαθέτει 2 δισ. δολάρια για επενδύσεις στη Συρία, εστιάζοντας σε ενέργεια, αεροδρόμια, ακίνητα και τηλεπικοινωνίες, μέσω του Elaf Fund με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, αναφέρει ο υπουργός Επενδύσεων Χαλίντ αλ-Φαλίχ.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία διαβεβαιώνει τη συνέχιση προμήθειας πετρελαίου στην Κούβα

Η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα και θα διατηρήσει αυτή την πρακτική, σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αβάνα, παρά τις αμερικανικές πιέσεις και τις απειλές για κυρώσεις από τις ΗΠΑ.