ΓΔ: 2105.82 0.82% Τζίρος: 193.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παλαιστίνιοι σε συγκέντρωση
Πλήθος Παλαιστινίων πανηγυρίζει την επιστροφή απελευθερωμένων κρατουμένων στη Δυτική Όχθη.

Ισραήλ: 1.968 Παλαιστίνιοι αφέθηκαν ελεύθεροι για 20 ομήρους

Το Ισραήλ απελευθέρωσε 1.968 Παλαιστίνιους κρατούμενους ως αντάλλαγμα για την επιστροφή των τελευταίων 20 εν ζωή ομήρων της Χαμάς, βάσει συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το Ισραήλ προχώρησε στην απελευθέρωση 1.968 Παλαιστίνιων κρατουμένων, σε αντάλλαγμα για την επιστροφή των τελευταίων 20 εν ζωή ομήρων που βρίσκονταν υπό κράτηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η ισραηλινή σωφρονιστική υπηρεσία εκτέλεσε την απελευθέρωση των κρατουμένων βάσει της συμφωνίας ανταλλαγής που προβλέπεται από την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Όπως αναφέρεται, συνολικά «1.968 τρομοκράτες αποφυλακίστηκαν από τη (στρατιωτική) φυλακή του Οφέρ», που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και από τη φυλακή του Κτζιότ στο νότιο Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Μεγάλη συμφωνία για το Ισραήλ» η πρόταση για τη Γάζα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «σπουδαία συμφωνία» για το Ισραήλ την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα, ενώ η Χαμάς αποδέχθηκε κάποια σημεία. Προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για ομήρους ίσως διαρκέσουν μέρες.
Χασάν Νασράλα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ θέλει να εκμεταλλευτεί το αμερικανικό σχέδιο για Γάζα

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα «γεμάτο κινδύνους» και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι το χρησιμοποιεί για να πετύχει πολιτικούς στόχους, μετά την αποτυχία της στρατιωτικής του επέμβασης.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά χτυπήματα σε υποδομές Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως έπληξε υποδομές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων χώρων εκτόξευσης, στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εκπαιδευτικών συγκροτημάτων της επίλεκτης ομάδας αλ Ραντουάν.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ για Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ στις 29 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τη δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου.