ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Στάρμερ και εμίρης Κατάρ συναντήθηκαν στη Βρετανία

Στη Σύνοδο Ειρήνης του Σαρμ ελ-Σέιχ, ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ, τονίζοντας τη σημασία της σημερινής ημέρας ως σημείο καμπής για τη Μέση Ανατολή και την ανάγκη διαρκούς ειρήνης.

Στη Σύνοδο Ειρήνης του Σαρμ ελ-Σέιχ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είχε συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία της παρούσας στιγμής, χαρακτηρίζοντάς την ως σημείο καμπής για τη Μέση Ανατολή μετά από μια παρατεταμένη περίοδο βίας και οδύνης. Επισήμαναν ότι η σημερινή εξέλιξη πρέπει να αποτελέσει την αρχή για μια διαρκή και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.

Ο Κιρ Στάρμερ ανέφερε πως η απελευθέρωση των ομήρων και η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αποτελούν εξελίξεις που επιθυμούσε η διεθνής κοινότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να στηρίξει την επόμενη φάση των προσπαθειών. Παράλληλα, δήλωσε πως η χώρα θα συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Γάζας, στην αποστολή παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός και στη διαδικασία αφοπλισμού της Χαμάς, με στόχο την αποτροπή μελλοντικών απειλών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Συνάντηση με επικεφαλής της αιγυπτιακής πληροφοριών

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών πληροφοριών, συζητώντας το σχέδιο Τραμπ και τη διμερή ειρήνη, ενώ Αιγύπτιος αξιωματούχος συνομίλησε και με Αμερικανό απεσταλμένο για τη Γάζα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Πρέπει να αποφύγουμε εντάσεις και προκλήσεις στη Γάζα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε περήφανη για τη συμβολή της Ιταλίας στις ειρηνευτικές διαδικασίες για τη Μέση Ανατολή, τονίζοντας τη σημασία της ημέρας και ευχαριστώντας τους διαμεσολαβητές για τις προσπάθειές τους.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία θέλει ηγετικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Γάζας

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει βοήθεια 20 εκατ. λιρών για τη Γάζα στη σύνοδο στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπως ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ. Προβλέπεται κι οργάνωση διεθνούς συνόδου για την ανοικοδόμηση και βασική στήριξη στους αμάχους.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός Βρετανίας Στάρμερ για τη σύνοδο ειρήνης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στη σύνοδο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή στην Αίγυπτο, όπου θα παραστεί στην υπογραφή του σχεδίου ειρήνης για τη Γάζα, μετά τη νέα κατάπαυση του πυρός.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Κατάρ και Τουρκία συμμετέχουν σε συνομιλίες στην Αίγυπτο αύριο

Αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής της MIT Ιμπραήμ Καλίν θα συμμετάσχει αύριο σε διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, ανταλλαγή κρατουμένων και ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Anadolu.