ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
Πλήθος στους δρόμους του Πεκίνου, κατά τη διάρκεια αγορών σε αγορά.

Κίνα: Οι διακοπές φέρνουν νέο ενδιαφέρον για τον «κόκκινο τουρισμό»

Κατά την περίοδο των φετινών διακοπών, αυξήθηκε η προτίμηση οικογενειών και νεαρών στον «κόκκινο τουρισμό» στην Κίνα, με επισκέψεις σε ιστορικές τοποθεσίες και βάσεις πατριωτικής εκπαίδευσης για να γνωρίσουν την εθνική ιστορία και μνήμη.

Κατά τη διάρκεια των φετινών οκταήμερων διακοπών για την Εθνική Ημέρα της Κίνας και το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στον τουρισμό, με έμφαση στην τάση του λεγόμενου “κόκκινου τουρισμού”. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες και νεαροί τουρίστες επιλέγουν να επισκεφθούν τοποθεσίες ιστορικής σημασίας, επιδιώκοντας να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της χώρας τους.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τα 80 χρόνια από τη νίκη του Κινεζικού Λαϊκού Πολέμου της Αντίστασης κατά της Ιαπωνικής Επιθετικότητας και του Παγκόσμιου Αντιφασιστικού Πολέμου. Αυτό αποτέλεσε κίνητρο για πολλούς γονείς να επισκεφθούν με τα παιδιά τους χώρους επαναστατικής μνήμης και βάσεις πατριωτικής εκπαίδευσης, προσφέροντάς τους μια ξεχωριστή εμπειρία εθνικής υπερηφάνειας και ιστορικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σουν Γιαν, τουρίστα από την επαρχία Χεμπέι, "Αυτή τη χρονιά, προγραμματίσαμε ένα ταξίδι για την Εθνική Ημέρα της Κίνας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στο θέμα του Κινεζικού Λαϊκού Πολέμου της Αντίστασης κατά της Ιαπωνικής Επιθετικότητας. Κατά τις προηγούμενες ημέρες επισκεφτήκαμε με το παιδί μας αρκετές τοποθεσίες κόκκινου τουρισμού".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ειδικός απεσταλμένος του Πεκίνου στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα θα στείλει ειδικό απεσταλμένο για μεσολάβηση στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι. Τόνισε επίσης την ανάγκη προστασίας των αμάχων και της ασφάλειας σε μη στρατιωτικούς στόχους.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συλλήψεις τριών υπόπτων για κινεζική κατασκοπεία στη Βρετανία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες, 39, 43 και 68 ετών, στο Λονδίνο και την Ουαλία, ως υπόπτους για συνεργασία με κινεζική μυστική υπηρεσία, με βάση το νέο Νόμο Εθνικής Ασφαλείας του 2023. Παραμένουν υπό κράτηση.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν τα «Δύο Συνέδρια» στην Κίνα, το κορυφαίο πολιτικό γεγονός

Ξεκίνησαν στην Κίνα τα «Δύο Συνέδρια», όπου θα παρουσιαστούν οι αναπτυξιακοί στόχοι και ο αμυντικός προϋπολογισμός, υπό την ηγεσία του Σι Τζινπίνγκ, με χιλιάδες εκπροσώπους να χαράσσουν την πορεία της χώρας για το μέλλον.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θέλουμε διάλογο με ΗΠΑ, στηρίζουμε Ιράν και ζητούμε εκεχειρία

Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη για συνεργασία με τις ΗΠΑ και ανοιχτή επικοινωνία, τηρώντας τις "κόκκινες γραμμές" της. Οι διμερείς σχέσεις δοκιμάζονται λόγω εμπορικών διαφορών και πρόσφατων διεθνών γεγονότων σε Βενεζουέλα και Ιράν.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά άμεση παύση των ισραηλινών πληγμάτων κατά του Ιράν

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας ότι οι στρατιωτικές ενέργειες επιδεινώνουν τη σύγκρουση και δημιουργούν νέες, σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με το Xinhua.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σεβασμός στο πυρηνικό δικαίωμα Ιράν και έκκληση για τερματισμό επιθέσεων

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας Μάο Νινγκ ζήτησε τερματισμό της αμερικανικής επιχείρησης στο Ιράν και επιστροφή στον διάλογο, τονίζοντας ότι τα πλήγματα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.