ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Σαγκάη νυκτερινό τοπίο
Φωτογραφία Shutterstock

Άνοδος 6,3% στις τουριστικές μετακινήσεις στην Κίνα τον Οκτώβριο

Κατά τη διάρκεια των οκταήμερων διακοπών στην Κίνα σημειώθηκαν 2,43 δισ. ταξίδια μεταξύ επαρχιών. Ο μέσος ημερήσιος όγκος έφτασε τα 304 εκατ., με αύξηση 6,3%, ενώ η ζήτηση για μικρές και οικογενειακές εκδρομές παρέμεινε υψηλή.

Σημαντική άνοδος καταγράφηκε στις τουριστικές μετακινήσεις στην Κίνα κατά τη διάρκεια των οκταήμερων διακοπών για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της χώρας στις 9 Οκτωβρίου.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2,43 δισεκατομμύρια ταξίδια μεταξύ διαφορετικών επαρχιών, ενώ ο μέσος ημερήσιος αριθμός εσωτερικών ταξιδιών ανήλθε σε 304 εκατομμύρια. Το στοιχείο αυτό αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 6,3%, σημειώνοντας νέο υψηλό στα τουριστικά ταξίδια.

Η ζήτηση για τουριστικές επιλογές παρέμεινε ισχυρή, με έμφαση στα ταξίδια μικρών ομάδων, τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο και τις οικογενειακές εξορμήσεις. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη συνεχή δυναμική του τουριστικού τομέα κατά την περίοδο των διακοπών.

Παράλληλα, οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι διαχειρίστηκαν 153,96 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια, με μέσο ημερήσιο αριθμό 19,24 εκατομμύρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 2,6%, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TAP Air Portugal: Λισαβόνα - Αθήνα από 1/7, πέντε πτήσεις την εβδομάδα

Η TAP Air Portugal εγκαινιάζει από 1η Ιουλίου νέο δρομολόγιο Λισαβόνα-Αθήνα με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις. Το καλοκαίρι θα χρησιμοποιείται Airbus A320neo και το χειμώνα Embraer E190, με βολικά ωράρια αναχωρήσεων και αφίξεων.
Φράπορτ Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport: Ρεκόρ άνω των 37 εκατ. επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece υποδέχθηκαν το 2025 πάνω από 37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% από το 2024 και επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Εσωτερικό Ελ. Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αεροδρόμια: Σχεδόν 80 εκατ. επιβάτες το εντεκάμηνο του 2025

Σημαντική αύξηση 9,5% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το εντεκάμηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2025, με σχεδόν 80 εκατ. επιβάτες και άνοδο τόσο στις πτήσεις όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ.
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αύξηση 34,5% στα ταξίδια ξένων τουριστών ως τις 6 Δεκεμβρίου 2025

Περισσότερα από 20 εκατ. ταξίδια καταγράφηκαν στα σημεία εισόδου-εξόδου του Πεκίνου ως τις 6 Δεκεμβρίου, αριθμός ρεκόρ από το 2020. Το 30% ήταν ξένοι επισκέπτες, με αύξηση 1,1 φορές σε σχέση με το 2024.