ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Πόλεμος στη Γάζα
Σκηνή καταστροφής από αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, με πυκνό καπνό να καλύπτει την πόλη.

Πηγή Χαμάς: Δεν θα αναλάβουμε τη διοίκηση της Γάζας μετά τον πόλεμο

Η Χαμάς δεν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Θεωρεί το θέμα "διευθετημένο" και δεν θα συμμετέχει στη μεταβατική φάση, αλλά παραμένει βασικό στοιχείο της κοινωνίας.

Η οργάνωση Χαμάς δεν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, σύμφωνα με πηγή που μετέχει στις σχετικές διαπραγματεύσεις και μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η δήλωση αυτή ακολουθεί την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς αντιμετωπίζει το ζήτημα της διακυβέρνησης της Γάζας ως "διευθετημένο θέμα" και δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στη μεταβατική φάση.

Αυτό συνεπάγεται την αποχώρηση της οργάνωσης από τον έλεγχο της περιοχής, αν και εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως "ένα θεμελιώδες στοιχείο της παλαιστιν

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Ερυθρού Σταυρού: Άμεση παρέμβαση για τη Γάζα ζητά η διεθνής κοινότητα

Η επικεφαλής της ΔΕΕΣ τόνισε πως μετά την επιστροφή ομήρων και σορών, η διεθνής κοινότητα οφείλει να εστιάσει στη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση της Γάζας και να αξιοποιήσει τη δυναμική για άμεση βελτίωση των συνθηκών.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εξουδετέρωσε τρεις τρομοκράτες στη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αεροπορικές επιθέσεις στη Ράφα της Γάζας, σκοτώνοντας τρεις τρομοκράτες στην έξοδο τούνελ, ενώ τονίζει τη λεπτή ισορροπία της εκεχειρίας. Ραγδαία η αναμονή για άνοιγμα του περάσματος Ράφα.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Αμερικανοί πρεσβευτές φρέναραν προειδοποιήσεις για κρίση

Εσωτερικό έγγραφο της USAID στις αρχές 2024 προειδοποιούσε αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι το βόρειο τμήμα της Γάζας έχει γίνει «έρημη γη της Αποκάλυψης», με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατρικά εφόδια, σύμφωνα με το Reuters.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα χώρες ζητούν από το Ισραήλ απρόσκοπτη είσοδο βοήθειας στη Γάζα

Δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, ο Καναδάς και η Βρετανία, κάλεσαν το Ισραήλ να επιτρέψει ανεμπόδιστη είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επισημαίνοντας πως η εκεί κατάσταση παραμένει καταστροφική.