ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κινέζος στρατιώτης με όπλο
Η Κίνα διαψεύδει την προμήθεια όπλων στη Ρωσία, τονίζοντας τη δέσμευσή της σε αυστηρούς εξαγωγικούς ελέγχους.

Ενισχύει την στρατηγική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα η Κίνα

Η Κίνα εξέφρασε τη βούλησή της για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με επιστολή του Σι Τζινπίνγκ προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς και τη συνεχή φιλία των δύο χωρών.

Η Κίνα εκδήλωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Βόρεια Κορέα, επιδιώκοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Όπως μεταδίδει το ίδιο πρακτορείο, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, διατύπωσε αυτή τη θέση σε επιστολή του προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Η επιστολή αποτέλεσε απάντηση σε μήνυμα του Κιμ με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Σύμφωνα με το KCNA, ο πρόεδρος Σι υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες είναι "καλοί γείτονες και καλοί φίλοι" που μοιράζονται κοινή μοίρα και αλληλοϋποστηρίζονται, ενώ η φιλία τους ενισχύεται διαρκώς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ πρόεδρος Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος για «νέο κεφάλαιο» με τον Κιμ δηλώνει ο Σι Τζινπίνγκ

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την επανεκλογή του και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί για ένα "νέο κεφάλαιο" στις σχέσεις Κίνας-Βόρειας Κορέας, τονίζοντας τη σημασία της φιλίας και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: Θα αποτρέψουμε ανεξαρτησία και ξένες παρεμβάσεις στην Ταϊβάν

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πως θα αντιμετωπίσει όσους στηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τις ξένες παρεμβάσεις, τονίζοντας πως η επανένωση με την Ταϊβάν αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της Κίνας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ πρότεινε πώληση όπλων στην Κίνα, εν μέσω έντασης με την Ταϊβάν

Ο Τραμπ πρότεινε στην Κίνα να αγοράσει αμερικανικά όπλα, θέλοντας να αμβλύνει τις κινεζικές ανησυχίες για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα σε συνέντευξή του στο Fox News.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη του Σι στην Αίγυπτο μετά από 10 χρόνια

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι υποδέχθηκε επίσημα τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίγκ στο Κάιρο, στην πρώτη του επίσκεψη μετά από δέκα χρόνια, σε μια περίοδο έντονων περιφερειακών εντάσεων και διπλωματικών αλλαγών.