ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πανοραμική Γάζας πόλης
Πανοραμική εικόνα της Γάζας στο ηλιοβασίλεμα με σύννεφα πάνω από την πόλη.

ΗΠΑ: Καμία αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα, λέει η Centcom

Ο νέος διοικητής της Centcom, Μπραντ Κούπερ, επισκέφθηκε τη Γάζα για να συζητήσει τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου σταθεροποίησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα σταλούν Αμερικανοί στρατιώτες στη Γάζα παρά μόνο στο Ισραήλ για επιτήρηση.

Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής Διοίκησης για τη Μέση Ανατολή (Centcom), Μπραντ Κούπερ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γάζα με στόχο τη συζήτηση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο ναύαρχος Κούπερ ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι η επίσκεψή του αφορούσε τη δημιουργία ενός «πολιτικο-στρατιωτικού συντονιστικού κέντρου» υπό την ευθύνη της Centcom, το οποίο θα συμβάλει στη διαχείριση και σταθεροποίηση της περιοχής.

Παράλληλα, μια πρώτη ομάδα 200 Αμερικανών στρατιωτικών αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ, με σκοπό την επιτήρηση μιας πιθανής κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, όπως προβλέπεται από το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως τόνισε ο ναύαρχος Κούπερ, «οι ένστολοι γιοι και οι κόρες της Αμερικής ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την παγίωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της στήριξης των οδηγιών του αρχηγού του γενικού επιτελείου σε αυτήν την ιστορική στιγμή».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αυτή η μεγάλη προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία στρατευμάτων στη Γάζα», διαβεβαιώνοντας πως δεν προβλέπεται ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΟΗΕ: Κοινή τοποθέτηση για το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Γάζα

Εννέα χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ και κράτη της Μέσης Ανατολής, στηρίζουν το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Τερματισμού της Σύγκρουσης στη Γάζα, προσφέροντας προοπτική παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Η ΕΕ εξετάζει εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών για Γάζα

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα εξετάσουν πρόταση για εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών, που θα αναπτυχθούν στη Γάζα. Η πρόταση συνδέεται με το σχέδιο 20 σημείων για τη Γάζα, ενώ η πρόοδος της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς παραμένει αβέβαιη.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς ενισχύει τη θέση της στη Γάζα όσο η διεθνής κοινότητα αδρανεί

Η Χαμάς ενισχύει τον έλεγχο στη Γάζα ρυθμίζοντας τιμές βασικών αγαθών και επιβάλλοντας φόρους, ενώ παραμένει ασαφές ποιος θα την αντικαταστήσει. Οι κάτοικοι νιώθουν περιορισμένες ελευθερίες, καθώς αυξάνεται η επιρροή της οργάνωσης.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονήσιοι στρατιώτες στη Γάζα: Υγεία και κατασκευές η προτεραιότητα

Η Ινδονησία εκπαίδευσε έως 20.000 στρατιώτες για να συνδράμουν σε υγεία και κατασκευές στο πλαίσιο αποστολής διατήρησης ειρήνης στη Γάζα, συμμετέχοντας σε πολυεθνική δύναμη που συζητούν ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος και Κατάρ.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Νάσερ παρέλαβε σορούς 15 Παλαιστινίων, επιβεβαιώνει το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα παρέλαβε 15 σορούς Παλαιστινίων κρατουμένων, στο πλαίσιο της 13ης ανταλλαγής μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, φτάνοντας συνολικά τους 330 νεκρούς που παραδόθηκαν από το Ισραήλ.