ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην έδρα του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίασης.

Ο Τραμπ σίγουρος για τη διατήρηση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα διατηρηθεί, δηλώνοντας πως όλοι έχουν κουραστεί από τον πόλεμο. Προτίθεται να επισκεφθεί Ισραήλ και Αίγυπτο, όπου θα συναντήσει ηγέτες για συζητήσεις.

Την εκτίμηση ότι η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα διατηρηθεί, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Οβάλ Γραφείο, ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως "έχουν όλοι τους κουραστεί να πολεμούν". Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Ισραήλ το σαββατοκύριακο, όπου έχει προσκληθεί να απευθύνει ομιλία στην Κνέσετ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, και να μεταβεί στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, προγραμματίζονται συναντήσεις με πολυάριθμους ηγέτες στην Αίγυπτο τη Δευτέρα, με βασικό θέμα το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές μετά από δύο χρόνια πολέμου. Όπως διευκρίνισε, η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.

Ο αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η εκεχειρία στη Γάζα μπορεί να αποτελέσει βήμα προς μια ευρύτερη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Όπως σημείωσε, "έχουμε αυτή τη στιγμή μερικά μικρά θερμά σημεία, όμως είναι πολύ μικρά... Θα είναι πολύ εύκολο να τα σβήσουμε. Αυτές οι φωτιές θα σβήσουν πολύ γρήγορα".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πιθανό άνοιγμα της μεθοριακής Ράφα την Κυριακή, λέει ο ΥΠΕΞ

Η μεθοριακή διάβαση Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας αναμένεται να ανοίξει πιθανότατα την Κυριακή, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ από τη Νάπολη. Οι τελικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί όμηροι που αναμένεται να ανταλλαγούν με Παλαιστίνιους

Η συμφωνία κατάπαυσης πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, υπό την αιγίδα Τραμπ, προβλέπει την επιστροφή 47 ομήρων από τη Γάζα, με τουλάχιστον 25 νεκρούς. Παρουσιάζονται 20 Ισραηλινοί όμηροι που εκτιμάται ότι είναι ζωντανοί.
Κατεστραμμένη Γάζα κτίρια
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το Ισραήλ και η Χαμάς ανακοίνωσαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, χάρη σε σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα μέρη αποδέχθηκαν την πρώτη φάση και οι όμηροι θα απελευθερωθούν σύντομα.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου και Τραμπ χαιρετίζουν «ιστορική» συμφωνία για τη Γάζα

Ο Νετανιάχου και ο Τραμπ συνομίλησαν και συνεχάρηκαν ο ένας τον άλλον για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων. Ο Νετανιάχου προσκάλεσε τον Τραμπ να μιλήσει στην Κνέσετ.