ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο σε επίσημη συνάντηση.

Η Ιταλία επανενεργοποιεί τη συμμετοχή της στο πέρασμα Ράφα

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας δήλωσε πως αναβιώνει η ιταλική συμμετοχή στην αποστολή Eubam, με καραμπινιέρους στο πέρασμα της Ράφα που ανοίγει στις 14/10, και η απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων αρχίζει στις 12/10.

Η ιταλική συμμετοχή στην αποστολή Eubam ενεργοποιείται εκ νέου, με τους καραμπινιέρους να αναλαμβάνουν δράση για το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο.

Σύμφωνα με τον Κροζέτο, το πέρασμα της Ράφα αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 14 Οκτωβρίου, με σεβασμό στη συμφωνία Τραμπ και σε συντονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η λειτουργία του περάσματος θα γίνεται εναλλάξ προς δύο κατευθύνσεις: έξοδος προς την Αίγυπτο και είσοδος προς τη Γάζα.

Ο Ιταλός υπουργός σημείωσε ότι η διαδικασία απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων και των Παλαιστίνιων κρατουμένων θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Άμυνας, οι Ισραηλινές αρχές εργάζονται για την ταχεία αποκατάσταση της λειτουργικότητας της υποδομής του περάσματος. Παράλληλα, από άλλα περάσματα αναμένεται να φθάνουν περίπου 600 φορτηγά ημερησίως με ανθρωπιστική βοήθεια. Η διέλευση δεν θα περιορίζεται πλέον μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών, αλλά θα επιτρέπεται σε όποιον το επιθυμεί, υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: Ανησυχία για Γάζα, ελπίδα για επιτυχία του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Αγία Έδρα εκφράζει ανησυχία για τη λήξη της εκεχειρίας στη Γάζα λόγω της πρόσφατης βίας, αλλά ελπίζει να προχωρήσει το ειρηνευτικό σχέδιο, δήλωσε ο καρινάλιος Παρολίν. Προβληματισμός και για τη δύσκολη ζωή των χριστιανών στη Δυτική Όχθη.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Πρέπει να αποφύγουμε εντάσεις και προκλήσεις στη Γάζα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε περήφανη για τη συμβολή της Ιταλίας στις ειρηνευτικές διαδικασίες για τη Μέση Ανατολή, τονίζοντας τη σημασία της ημέρας και ευχαριστώντας τους διαμεσολαβητές για τις προσπάθειές τους.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Εξαιρετική είδηση η συμφωνία για τη Γάζα

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ στην Αίγυπτο σημαντική, καλώντας τις πλευρές να τηρήσουν τα μέτρα και να προχωρήσουν γρήγορα για κατάπαυση πυρός, απελευθέρωση ομήρων και αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς «μείζον διπλωματικό επίτευγμα» και διαβεβαίωσε πως η ΕΕ θα στηρίξει την εφαρμογή της. Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε ετοιμότητα της Ιταλίας για αποστολή δυνάμεων αν χρειαστεί.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί μέλη της αποστολής για τη Γάζα υπό προσωρινή κράτηση, λέει ο Ταϊάνι

Η ιταλική πρεσβεία και το προξενείο παρακολουθούν την κράτηση δέκα Ιταλών από το Ισραήλ, ενώ θα παρασχεθεί προξενική βοήθεια και ζητείται η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ως την απέλαση, σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Ταγιάνι.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Πρώτα η εκεχειρία και η απελευθέρωση των ομήρων

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Γάζα, επανέλαβε τη στήριξή της στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και τόνισε πως προτεραιότητα είναι η κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση ομήρων.