ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πύργος του Άιφελ Παρίσι

Η Ευρώπη συγκέντρωσε το 30% των εξωτερικών κρατήσεων το φθινόπωρο

Πάνω από το 30% των Κινέζων κρατήσεων για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου αφορούσαν ευρωπαϊκούς προορισμούς, με έμφαση σε αυθεντικές εμπειρίες και πολιτιστική ανταλλαγή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ctrip.com.

Πάνω από το 30% των φετινών κρατήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό, κατά την περίοδο της Εθνικής Ημέρας της Κίνας και του Φεστιβάλ του Φθινοπώρου, κατευθύνθηκαν προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με τον Γκούο Ντονκτσιέ, αντιπρόεδρο της διαδικτυακής πλατφόρμας τουριστικών υπηρεσιών Ctrip.com. Η Ευρώπη αναδεικνύεται έτσι σε κορυφαία επιλογή για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Οι Κινέζοι τουρίστες αναζητούν αυθεντικές, τοπικές και πολιτιστικές εμπειρίες στην Ευρώπη, ξεφεύγοντας από τις παραδοσιακές τουριστικές διαδρομές. Παράλληλα, εμφανίζουν αυξημένη δυναμική σε τουριστικές δαπάνες, τόσο σε δραστηριότητες όσο και σε προϊόντα που σχετίζονται με τον τοπικό πολιτισμό.

Ο τουρισμός λειτουργεί ως διμερής διάλογος μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Η μαζική παρουσία Κινέζων τουριστών, ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών, τους δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίσουν τις ευρωπαϊκές παραδόσεις, αλλά και να μοιραστούν στοιχεία του κινεζικού πολιτισμού και των σύγχρονων εξελίξεων της Κίνας με τους Ευρωπαίους κατοίκους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: 13% αύξηση αφίξεων επισκεπτών στο α' εξάμηνο 2026

Το πρώτο εξάμηνο του 2026, στο Χονγκ Κονγκ καταγράφηκαν 26,71 εκατ. αφίξεις με ετήσια αύξηση 13%. Οι επισκέπτες από ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκαν κατά 16% ενώ από τον υπόλοιπο κόσμο κατά 5%, σύμφωνα με το Hong Kong Tourism Board.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κίνα κατά τη θερινή περίοδο

Η φετινή τουριστική περίοδος στην Κίνα κινείται δυναμικά, με τον σιδηρόδρομο να εξυπηρετεί πάνω από 1 δισ. ταξίδια και τις αεροπορικές κρατήσεις να σπάνε ρεκόρ, αλλάζοντας τα δεδομένα στον κινεζικό τουρισμό.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 33,2% στους επισκέπτες στη Σιντζιάνγκ το πρώτο εξάμηνο του 2026

Περισσότερους από 2,4 εκατ. επισκέπτες έλεγξαν οι συνοριακές αρχές της Σιντζιάνγκ το α' εξάμηνο 2026, σημειώνοντας αύξηση 33,2% ετησίως. Η επίδοση αυτή καταγράφηκε 39 ημέρες νωρίτερα από το 2025, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος του βιομηχανικού τουρισμού στην Κίνα με στήριξη από το Πεκίνο

Η Λιου Λι από το Πεκίνο επέλεξε για το παιδί της μια εκπαιδευτική εκδρομή σε βιομηχανική βάση στη Τσανγκτσούν, αντί για παραδοσιακά αξιοθέατα, ακολουθώντας τη νέα τάση επισκέψεων σε βιομηχανικούς χώρους σε όλη την Κίνα.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση επισκεπτών στα θεματικά πάρκα της Σανγκάης το Φεστιβάλ Dragon Boat

Αύξηση επισκεπτών σημειώνουν τα θεματικά πάρκα στη Σανγκάη για το Φεστιβάλ Dragon Boat, με πρωταγωνιστές φοιτητές και οικογένειες, μετά το τέλος των εξετάσεων και την έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.
Σαντορίνη θάλασσα βράχια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Στις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι 3η σε προτίμηση για Γερμανούς και Ιταλούς, 4η για Βρετανούς και Γάλλους και 6η για Ισπανούς στους φετινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, που τονίζει την ανάγκη στοχευμένης στρατηγικής.