ΓΔ: 2239.03 0.89% Τζίρος: 191.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:43
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Ισραήλ: Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο ασφαλείας, συνεδριάζει το υπουργικό

Το Ισραήλ αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τη Χαμάς στη Γάζα. Η κατάπαυση αναμένεται εντός 24 ωρών και η απελευθέρωση ομήρων εντός 72 ωρών, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει συνεδρίαση με στόχο την έγκριση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία υπογράφηκε νωρίτερα σήμερα μεταξύ της χώρας και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο, η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός προβλέπεται να ξεκινήσει εντός 24 ωρών από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εντός των επόμενων 72 ωρών, αναμένεται η απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της κυβέρνησης, που προηγήθηκε, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπεν Γκβιρ καταψηφίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, αντιτίθεται στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, εκφράζοντας αντιρρήσεις για την απελευθέρωση κρατουμένων και απειλεί με πτώση της κυβέρνησης Νετανιάχου αν διατηρηθεί η Χαμάς στην εξουσία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου συγκαλεί υπουργικό για έγκριση εκεχειρίας στη Γάζα

Ο Νετανιάχου συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για έγκριση συμφωνίας κατάπαυσης πυρός με Χαμάς στη Γάζα, που προβλέπει επαναπατρισμό όλων των ομήρων. «Σπουδαία μέρα για το Ισραήλ», δήλωσε μετά την ανακοίνωση Τραμπ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεν επιτρέπει είσοδο ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα παρά την εκεχειρία

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα χωρίς συνοδεία, παρά την εκεχειρία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απαγόρευση εισόδου 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Γάζα

Το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο σε 37 διεθνείς ΜΚΟ στη Γάζα, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Το μέτρο προκαλεί ανησυχίες για καθυστερήσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια και θέτει ζήτημα εποπτείας παλαιστίνιων εργαζομένων.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε δύο Παλαιστίνιους στη Γάζα, καθώς πέρασαν την «κίτρινη γραμμή». Οι άνδρες χαρακτηρίστηκαν «τρομοκράτες» και θεωρήθηκαν άμεση απειλή για τους στρατιώτες.
Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Νεκρό στέλεχος της Χαμάς σε επίθεση στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε αξιωματούχος των οικονομικών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς από επιδρομή στη Γάζα, ενώ βρισκόταν σε όχημα με τον Ραίντ Σαΐντ, έναν από τους αρχιτέκτονες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.