ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νετανιάχου και Τραμπ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ έξω από τον Λευκό Οίκο, σε επίσημη συνάντηση.

Νετανιάχου προτείνει Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρότεινε τον Ντόναλντ Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για συμφωνία κατάπαυσης πυρός και ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε πως ο Ντόναλντ Τραμπ αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης. Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην πλατφόρμα Χ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δώστε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ, το αξίζει!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αγνοεί πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ισραηλινή πηγή

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοούσε πιθανή συμφωνία Τραμπ με το Ιράν για λήξη του πολέμου και άνοιγμα της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενώ προετοιμαζόταν για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν το Ιράν τηρήσει τις συμφωνίες, μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν και να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ. Διαφορετικά, απειλεί με κλιμάκωση στρατιωτικών επιθέσεων.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αναμένει στήριξη ΗΠΑ για πλήγμα κατά Ιράν, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δηλώνει πως η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, περιμένοντας το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να πλήξει καθορισμένους στόχους και να εξαλείψει τη δυναστεία Χαμενεΐ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Οι ΗΠΑ σταματούν το Ισραήλ από τον βομβαρδισμό του Λιβάνου»

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίζει πλέον τον Λίβανο, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν τέτοιες ενέργειες. Παράλληλα, επαίνεσε την απόφαση του Ιράν να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ μετά τη συμφωνία εκεχειρίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να πλήξουν Λίβανο, άσχετο με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως το Ισραήλ δεν θα πραγματοποιεί πια βομβαρδισμούς στον Λίβανο, σύμφωνα με απαγόρευση των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική στάση προς το Ιράν δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στον Λίβανο.