ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Μιλάνο: 71χρονος άνδρας αυτοκτόνησε την ώρα έξωσής του

Στο Μιλάνο, ένας 71χρονος αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του, λίγα λεπτά πριν την έξωσή του λόγω χρεών ενοικίου. Το συμβάν αναδεικνύει το οξυμένο πρόβλημα στέγασης και την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ιταλία.

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Μιλάνο, όταν ένας 71χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδικασίας έξωσης από το διαμέρισμα όπου διέμενε. Ο ηλικιωμένος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα μόλις ο δικαστικός κλητήρας χτύπησε το κουδούνι της οικίας του.

Σε σύντομο μήνυμα που άφησε πάνω στο τραπέζι, ανέφερε: "Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο". Η αδυναμία του να καλύψει τα έξοδα ενοικίου, λόγω της οικονομικής του κατάστασης, τον οδήγησε στην απόγνωση.

Εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν πολίτες με χαμηλό εισόδημα επισημαίνουν ότι το στεγαστικό πρόβλημα στην Ιταλία εντείνεται συνεχώς. Τονίζουν επίσης ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία φαίνεται να έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Μιλάνο και την ευρύτερη περιοχή καταγράφονται τα υψηλότερα ενοίκια της χώρας. Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, η κάλυψη του κόστους μισθώματος καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Εγγύηση οι 500 έμπειροι αλεξιπτωτιστές της Φόλγκορε που στέλνονται στο Μιλάνο

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την αποστολή 500 αλεξιπτωτιστών της ταξιαρχίας «Φόλγκορε» στο Μιλάνο για την ενίσχυση της ασφάλειας, με ταχεία αντίδραση και σύγχρονα μέσα, μετά από πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη.
Τζόρτζια Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη σε αγρότες με 60 εκατ. και αλιείς με 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μελόνι

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε μέτρα στήριξης: 60 εκατ. ευρώ για αγρότες, 10 εκατ. για αλιείς, και ενισχύσεις για ιδιοκτήτες φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και δυνατότητας αναστολής πληρωμών leasing.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναφορά πλήρους ισχύος της ζώνης Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία και η Ισπανία άρουν τους περιορισμούς στον χώρο του Σένγκεν και επανέρχονται στην πλήρη ισχύ του, μετά από τρεις μήνες ελέγχων και εντατικές διμερείς επαφές. Ενισχύεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης για αγρότες και μεταφορείς εγκρίνει αύριο η κυβέρνηση

Η Τζόρτζια Μελόνι συγκαλεί νέο υπουργικό συμβούλιο για μέτρα στήριξης αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, με επίκεντρο πιθανή κρατική παρέμβαση στις τιμές του πετρελαίου. Σε κάποιες περιοχές ανεστάλησαν τα μπλόκα, ενώ τα φορτηγά συνοδεύτηκαν από αστυνομία.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έτοιμοι για νέους βανδαλισμούς δηλώνει ο υπ. Εσωτερικών

Ο Ιταλός υπ. Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για χειραγώγηση των νεαρών ταραχοποιών από το εξωτερικό, ενώ τόνισε την ανάγκη πρόληψης. Ο πρόεδρος Ματαρέλα κάλεσε για ευαισθησία στα προβλήματα της νεολαίας.