ΓΔ: 2088.81 0.93% Τζίρος: 101.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:36
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Άγκυρα: Κατηγορεί το Ισραήλ για «πειρατεία» μετά την αναχαίτιση στολίσκου

Η Τουρκία κατηγορεί το Ισραήλ για «πράξη πειρατείας» στον διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Γάζα και καταγγέλλει τη σύλληψη Τούρκων βουλευτών, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ πλήττουν την ειρήνη στην περιοχή.

Η Τουρκία κατηγόρησε το Ισραήλ για «πράξη πειρατείας» μετά την αναχαίτιση σκαφών διεθνούς στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, η επέμβαση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, με τον Στολίσκο της Ελευθερίας να επιχειρεί να σπάσει την «παράνομη και απάνθρωπη πολιορκία» που έχει επιβληθεί στη Γάζα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι μεταξύ των συλληφθέντων από τον ισραηλινό στρατό βρίσκονται και τούρκοι βουλευτές.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση στοχοποιεί όλα τα ειρηνικά μέτρα και εντείνει τις εντάσεις στην περιοχή, γεγονός που, κατά την Άγκυρα, υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την απελευθέρωση και επιστροφή των τούρκων πολιτών που κρατούνται από το Ισραήλ, ενώ υπάρχει συντονισμός και με άλλες χώρες για τους δικούς τους υπηκόους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Κατάρ και Τουρκία συμμετέχουν σε συνομιλίες στην Αίγυπτο αύριο

Αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής της MIT Ιμπραήμ Καλίν θα συμμετάσχει αύριο σε διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, ανταλλαγή κρατουμένων και ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Anadolu.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Ελεύθεροι και επαναπατρισμένοι έξι Μεξικανοί από το στολίσκο Γάζας

Το Μεξικό ανακοίνωσε την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των έξι πολιτών του που συμμετείχαν στο στολίσκο για τη Γάζα και είχαν συλληφθεί από το Ισραήλ. Οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία και έγιναν δεκτοί στο Αμάν.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Το Ισραήλ έπρεπε να έχει σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Το Κατάρ αναφέρει ότι το Ισραήλ έπρεπε να έχει σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, εάν ισχύουν οι δηλώσεις περί συμφωνίας με το σχέδιο Τραμπ. Αύριο συνεχίζονται μέσω Αιγύπτου οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός.