ΓΔ: 2069.6 0.80% Τζίρος: 201.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία, με φόντο την ιταλική σημαία.

Μελόνι: Κατηγορούμαι για συμμετοχή σε γενοκτονία στο ΔΠΔ

Η Τζόρτζια Μελόνι αποκάλυψε ότι καταγγέλθηκε μαζί με μέλη της κυβέρνησής της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για συμμετοχή σε γενοκτονία, τονίζοντας πως η Ιταλία έχει την αυστηρότερη στάση στην ΕΕ για την πώληση όπλων στο Ισραήλ.

Σε δηλώσεις της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αποκάλυψε ότι έχει γίνει καταγγελία εναντίον της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία της συμμετοχής σε γενοκτονία. Η αναλυτική συνέντευξη της επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα.

Η ίδια ανέφερε πως αντίστοιχες καταγγελίες έχουν υποβληθεί και κατά του Ιταλού υπουργού Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου της αμυντικής βιομηχανίας κρατικών συμφερόντων Leonardo, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι.

Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι "η Ιταλία έχει την αυστηρότερη θέση, εντός της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την πώληση όπλων στο Ισραήλ". Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει καμία άλλη παρόμοια περίπτωση σε ολόκληρο τον κόσμο και στην ιστορία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Πρώτα η εκεχειρία και η απελευθέρωση των ομήρων

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Γάζα, επανέλαβε τη στήριξή της στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και τόνισε πως προτεραιότητα είναι η κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση ομήρων.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι αύριο Δευτέρα στον Λευκό Οίκο για συνάντηση κορυφής

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα επισκεφθεί αύριο την Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρύπα 12 δισ. επιδιώκει να καλύψει η Μελόνι με περικοπές στον προϋπολογισμό

Ο υπουργός Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζορτζέτι έχει προθεσμία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου για να παραδώσει στις Βρυξέλλες ένα δημοσιονομικό σχέδιο που θα βάζει την Ιταλία σε τροχιά μείωσης του ελλείμματος.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Κατάρ και Τουρκία συμμετέχουν σε συνομιλίες στην Αίγυπτο αύριο

Αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής της MIT Ιμπραήμ Καλίν θα συμμετάσχει αύριο σε διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, ανταλλαγή κρατουμένων και ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Anadolu.