ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
σημαία Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Η συμμετοχή του Ισραήλ αποκλείστηκε από το Dubai Airshow

Αμυντικές εταιρείες του Ισραήλ αποκλείστηκαν από το Dubai Airshow λόγω «τεχνικής αξιολόγησης», σύμφωνα με τον διοργανωτή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Έξι ισραηλινές εταιρείες δεν θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Οι ισραηλινές αμυντικές εταιρείες δεν θα συμμετάσχουν στο επόμενο Dubai Airshow, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας Informa Markets. Η απόφαση ελήφθη μετά από «τεχνική αξιολόγηση», όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της εταιρείας Τιμ Χόους, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Συνολικά έξι εταιρείες του αμυντικού τομέα από το Ισραήλ επρόκειτο να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αεροναυτικά σαλόνια παγκοσμίως.

Ο κ. Χόους ανέφερε ότι η τεχνική αξιολόγηση αποτελεί τυπική διαδικασία για όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες και η σχετική απόφαση λήφθηκε από «τεχνική επιτροπή».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη συμμετοχή του Ισραήλ στο Dubai Airshow το 2023, τα ισραηλινά περίπτερα παρέμειναν άδεια, γεγονός που αποδόθηκε στην έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ στο πλαίσιο των συμφωνιών του Αβραάμ το 2020. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα έχει επηρεάσει αρνητικά την εικόνα του Ισραήλ στους αραβικούς κύκλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές εκρήξεις σε Ντόχα, Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι σύμφωνα με αναφορές

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Ντόχα, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με δημοσιογράφους και αυτόπτες μάρτυρες, λόγω των συνεχιζόμενων ιρανικών επιθέσεων σε χώρες του Κόλπου ως αντίποινα για ενέργειες ΗΠΑ και Ισραήλ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί να παραβιάσει την «κίτρινη γραμμή» του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι θα παραβιάσει την «κίτρινη γραμμή» οριοθέτησης που έθεσε το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, δηλώνοντας πως «κανείς δεν θα αφοπλίσει» το σιιτικό κίνημα, επικαλούμενη το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 2.387 νεκροί στον εξάβδομο πόλεμο με Ισραήλ, σύμφωνα με νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 2.387 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 7.602. Μετά την εύθραυστη εκεχειρία, διασώστες εντόπισαν νέα θύματα στα συντρίμμια βομβαρδισμένων περιοχών.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επίθεσης στον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως απέτρεψε ιρανικό σχέδιο επιθέσεων σε πετρελαιαγωγό και ισραηλινούς ή εβραϊκούς στόχους στο Αζερμπαϊτζάν, όπως πρεσβείες και ηγέτες της κοινότητας, σύμφωνα με Mossad και Shin Bet.