ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κέντρο της Βίντχουκ
Η εμβληματική εκκλησία Christuskirche στη φωτισμένη πόλη Βίντχουκ, πρωτεύουσα της Ναμίμπια, κατά το σούρουπο.

«Meet Namibia Roadshow»: Η Ναμίμπια παρουσιάζεται στους Έλληνες

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το «Meet Namibia Roadshow» του Namibia Tourism Board, προβάλλοντας τη Ναμίμπια ως νέο προορισμό για τους Έλληνες ταξιδιώτες και επαγγελματίες του τουρισμού, με έμφαση στα τοπία, τη φύση και τον πολιτισμό της χώρας.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Meet Namibia Roadshow, με τη συμμετοχή ταξιδιωτικών πρακτόρων και επαγγελματιών του τουρισμού, στο πλαίσιο διεθνούς πρωτοβουλίας του Namibia Tourism Board (NTB). Η εκδήλωση είχε στόχο την προώθηση της Ναμίμπια ως νέου ταξιδιωτικού προορισμού, σηματοδοτώντας την πρώτη οργανωμένη παρουσίαση της χώρας στο ελληνικό κοινό.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει αντίστοιχες παρουσιάσεις σε μεγάλες πόλεις της Νότιας Ευρώπης, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελόνη και το Μιλάνο, διευρύνοντας τις ευκαιρίες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα.

Ο Matthias Lemcke, διευθυντής Ευρώπης του Namibia Tourism Board, επισήμανε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ναμίμπια, όπως τα εντυπωσιακά τοπία, τη μοναδική άγρια φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον ξεχωριστό πολιτισμό της χώρας. Όπως ανέφερε, "η Ναμίμπια υπόσχεται εμπειρίες μοναδικές στον κόσμο".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο επίτιμος πρόξενος της Ναμίμπια στην Ελλάδα, Αλέξανδρος Ηλιάδης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της ελληνοναμιβιανής συνεργασίας στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη βούληση για ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουριστικές επιχειρήσεις όπως οι Natural Selection, Matiti Safari, Sense of Africa, Naankuse Ecotourism Collection, Naturally Namibia, Ondili Lodge Management Pty LTD και Exclusive Reservations & Marketing. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές που δημιουργούν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Ελλάδας–Ναμίμπια μέσω Ethiopian Airlines, με ενδιάμεσο σταθμό την Αντίς Αμπέμπα.

Πηγή: Meet Namibia Roadshow

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία: Επαφές και συνεργασίες στη FITUR της Μαδρίτης

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στη διεθνή έκθεση FITUR στη Μαδρίτη, με επαγγελματικές συναντήσεις για νέες συνεργασίες, καταγραφή ζήτησης για την Ελλάδα και τις τάσεις στις ισπανόφωνες αγορές.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BOOT 2026: Ισχυρή ελληνική παρουσία με 27 επιχειρήσεις στο Ντίσελντορφ

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση BOOT 2026 στο Ντίσελντορφ (17-25 Ιανουαρίου) με 27 ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της Enterprise Greece. Στις πρώτες έξι ημέρες έγιναν πάνω από 500 συναντήσεις με επαγγελματίες, με στόχο νέες συνεργασίες στον θαλάσσιο τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΟΤ: Ενισχύεται η σύνδεση Ελσίνκι - Θεσσαλονίκη με πτήσεις της Finnair από Μάιο

Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος προορισμός για τους Φινλανδούς, ενώ η Finnair ξεκινά από τις 4 Μαΐου 2026 απευθείας πτήσεις Ελσίνκι-Θεσσαλονίκη τρεις φορές την εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε στη MATKA 2026 στο Ελσίνκι.