ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Μνημείο Αζαντί Ιράν
Σημαίες του Ιράν μπροστά από το Μνημείο Αζαντί στην Τεχεράνη.

Ιράν: Υπέρ της παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης δηλώνει η Τεχεράνη

Το Ιράν δηλώνει τη στήριξή του σε κάθε πρωτοβουλία για την αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού και τον τερματισμό εγκλημάτων στη Γάζα, τονίζοντας ότι είναι έτοιμο να συμβάλει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ιράν δήλωσε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Η τοποθέτηση αυτή έγινε παραμονή των διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγυπτο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Ιράν «ανέκαθεν στήριζε όποια πρωτοβουλία είχε ως στόχο να μπει τέλος στην εθνοκάθαρση, στα εγκλήματα πολέμου και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα και να ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση».

Παράλληλα, η Τεχεράνη εξέφρασε την ετοιμότητά της να συμμετάσχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενισχύοντας έτσι τη στήριξή της προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη επικροτεί τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Το Ιράν χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ισραήλ να παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, υπογραμμίζοντας τη στήριξή του για τον τερματισμό της βίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πιθανό άνοιγμα της μεθοριακής Ράφα την Κυριακή, λέει ο ΥΠΕΞ

Η μεθοριακή διάβαση Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας αναμένεται να ανοίξει πιθανότατα την Κυριακή, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ από τη Νάπολη. Οι τελικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ξανανοίγει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στη Γάζα

Το Ισραήλ ανοίγει σήμερα το συνοριακό πέρασμα Ράφα με την Αίγυπτο, επιτρέποντας σε 600 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας να εισέλθουν στη Γάζα. Ο ΟΗΕ και οργανώσεις τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της βοήθειας, λόγω ανθρωπιστικής κρίσης.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νετανιάχου δεν θα πάει στη σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ, λέει το γραφείο του

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής για τη Γάζα στο Σαρμ ελ Σέιχ, παρά την πρόσκληση Τραμπ, λόγω της έναρξης της εβραϊκής γιορτής Σιμχάτ Τορά. Πάνω από 20 ηγέτες θα συζητήσουν το 20 σημείων σχέδιο για ειρήνη.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χαιρετισμός ΥΠΕΞ για την απελευθέρωση επτά ομήρων από τη Χαμάς

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ εξέφρασε τη χαρά του για την απελευθέρωση επτά ομήρων από τη Χαμάς στη Γάζα, δημοσιεύοντας θερμές ευχές για την επιστροφή τους, μαζί με φωτογραφίες τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.