ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρολάν Λεσκύρ ομιλία Βουλή
Ο Ρολάν Λεσκύρ μιλά στην ολομέλεια της Γαλλικής Βουλής μεταξύ βουλευτών.

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ νέος ΥΠΟΙΚ - Αμετάβλητοι βασικοί υπουργοί

Ο Ρολάν Λεσκίρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη Γαλλία, ενώ ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει ως υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων. Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Ο Ρολάν Λεσκίρ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας και στενός σύμμαχος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σεμπαστιάν Λεκορνί, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει στη γαλλική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό διατηρεί τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ αμετάβλητα παραμένουν επίσης τα χαρτοφυλάκια του Ζεράλντ Νταρμανέν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και του Μπρουνό Ρεταϊγιό στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζεται να συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να περάσει τον προϋπολογισμό

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της γαλλικής κυβέρνησης με τον Ρολάν Λεσκίρ να παραμένει υπουργός Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός Λεκορνί τονίζει πως η νέα ομάδα στοχεύει σε ψήφιση προϋπολογισμού ως το τέλος του έτους.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να αναταράσσεται πριν τις εκλογές

Ο Μακρόν τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να βρίσκεται σε αναταραχή έξι μήνες πριν τις εκλογές και κάλεσε να μην ξαναδούμε σκηνές χάους. Ευχαρίστησε τις δυνάμεις της τάξης και ζήτησε συλλογική προσπάθεια για ηρεμία.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ανεπαρκή τα μέτρα στις διαδηλώσεις, κίνδυνος στις 5 Νοεμβρίου

Ο Μακρόν, σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μασσαλία, επαίνεσε τα πρόσφατα μέτρα ασφαλείας, αναγνώρισε ελλείψεις στις 17/10 και ζήτησε καλύτερη προετοιμασία για τις επικείμενες κινητοποιήσεις. Υποσχέθηκε διάλογο με μαθητές και συνδικάτα.
Γάλλοι αστυνόμοι, Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 1.314 προσαγωγές και 53 τραυματίες αστυνομικοί στις διαδηλώσεις

Στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις του Σαββάτου προκάλεσαν 1.314 προσαγωγές, 75 παρεμβάσεις πυροσβεστικής, 53 τραυματίες αστυνομικούς και 24 λεηλατημένα καταστήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η νύχτα κύλησε ήρεμα.
Ταραχές στη Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 410.000 διαδηλωτές σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, 800.000 κατά την CGT

Περίπου 410.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία για το αυξημένο κόστος διαβίωσης και τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών, με 110.000 στο Παρίσι, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις 550.000 της προηγούμενης εβδομάδας.