ΓΔ: 2003.43 -0.40% Τζίρος: 41.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:27:34
Ρολάν Λεσκίρ
Φωτο: Ρολάν Λεσκίρ νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Credit: Shutterstock

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ νέος ΥΠΟΙΚ - Αμετάβλητοι βασικοί υπουργοί

Ο Ρολάν Λεσκίρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη Γαλλία, ενώ ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει ως υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων. Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Ο Ρολάν Λεσκίρ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας και στενός σύμμαχος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σεμπαστιάν Λεκορνί, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει στη γαλλική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό διατηρεί τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ αμετάβλητα παραμένουν επίσης τα χαρτοφυλάκια του Ζεράλντ Νταρμανέν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και του Μπρουνό Ρεταϊγιό στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζεται να συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να περάσει τον προϋπολογισμό

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της γαλλικής κυβέρνησης με τον Ρολάν Λεσκίρ να παραμένει υπουργός Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός Λεκορνί τονίζει πως η νέα ομάδα στοχεύει σε ψήφιση προϋπολογισμού ως το τέλος του έτους.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θεμιτή η συζήτηση για την προσωρινή φυλάκιση στη Δημοκρατία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η συζήτηση για την προσωρινή φυλάκιση είναι θεμιτή σε δημοκρατία, αλλά πρέπει να γίνεται γενικά και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη φυλάκιση του Σαρκοζί, σεβόμενος τη Δικαιοσύνη.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το συνταξιοδοτικό

Ο Μακρόν δήλωσε πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης ανεστάλη για να αποφευχθεί πρόταση μομφής. Ζήτησε ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.