ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Nord Stream 2 αγωγός
Ο αγωγός Nord Stream 2 στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας, κεντρικό σημείο σε γεωπολιτικές εντάσεις.

Πολωνία: Ρωσικό πλοίο εντοπίστηκε κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Ρωσικό αλιευτικό σκάφος 70 μέτρων εντοπίστηκε χθες κοντά σε αγωγό στη βόρεια Πολωνία. Οι συνοριοφύλακες του ζήτησαν να απομακρυνθεί και το πλήρωμα συμμορφώθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένα ρωσικό αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε χθες κοντά σε αγωγό στην περιοχή της πόλης Σετσίν, στη βόρεια Πολωνία, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το σκάφος, μήκους 70 μέτρων, υπάκουσε στις οδηγίες των Πολωνών συνοριοφυλάκων και απομακρύνθηκε από το σημείο. Ο Πολωνός αξιωματούχος δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικό αγωγός φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ενισχύουμε τις εξαγωγικές δυνατότητες φυσικού αερίου

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία εργάζεται για την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου, αν και φέτος αναμένονται μειώσεις τόσο στις εξαγωγές αερίου όσο και στην παραγωγή πετρελαίου, όπως εκτιμά το ρωσικό Υπουργείο Οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Κόβουν το αέριο στην Πολωνία οι Ρώσοι, απαιτούν πληρωμή σε ρούβλια

Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.
tap-fysiko aerio-ellada-italia-alvania-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φήμες για διακοπή του αερίου στην Πολωνία προκάλεσαν εκτίναξη της τιμής

Έως 17% υψηλότερα ανέβηκε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά τις πληροφορίες για διακοπή τροφοδοσίας στην Πολωνία. Αργότερα υποχώρησαν, αλλά εξακολουθούν να ενισχύονται περισσότερο από 6%.
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τεχνικό πρόβλημα είχε το διυλιστήριο Ορσκ πριν την επίθεση drone

Το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ορσκ έκλεισε στις 10 Νοεμβρίου λόγω πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια εργασιών, ενώ την επόμενη μέρα δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, όπως ανέφεραν βιομηχανικές πηγές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός πλήγμα σε ρωσικό διυλιστήριο στην πόλη Ορσκ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι έπληξε ρωσικό διυλιστήριο στην Ορσκ, Όρενμπουργκ. Αναφέρθηκαν εκρήξεις και φωτιά, με ζημιές σε βασική μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.