ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός

Κατηγορίες κατά της Daily Mail για κατασκοπεία στον αδελφό του Χάρι

Δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι κατηγόρησε τη Daily Mail ότι προσέλαβε ντεντέκτιβ για να συλλέξει πληροφορίες για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο Χάρι και άλλες διασημότητες στρέφονται νομικά κατά της εφημερίδας για παραβίαση ιδιωτικότητας.

Σε δικαστική διαμάχη με τον εκδοτικό όμιλο Associated Newspapers Limited (ANL), ιδιοκτήτη της Daily Mail, βρίσκονται ο πρίγκιπας Χάρι και επτά ακόμη διασημότητες, όπως ο Έλτον Τζον και η Λιζ Χάρλεϊ. Οι ενάγοντες κατηγορούν την εφημερίδα για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής μέσω παράνομων μεθόδων συλλογής πληροφοριών.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι κατηγόρησε τη Daily Mail ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ντεντέκτιβ για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πάρτι γενεθλίων του διαδόχου Ουίλιαμ το 2003. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν χρήση υποκλοπών και πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία, με τα περιστατικά να αφορούν κυρίως την περίοδο 1993-2011, αλλά και το 2018.

Ο δικηγόρος των εναγόντων, Ντέιβιντ Σέρμποουν, επικαλέστηκε ως αποδεικτικά στοιχεία λογαριασμούς ιδιωτικών ντεντέκτιβ που αναφέρονται σε τηλεφωνικά δεδομένα και το πάρτι του Ουίλιαμ. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι πολλές λεπτομέρειες δημοσιεύματος του 2003 υποδηλώνουν συλλογή πληροφοριών με παράνομες μεθόδους.

Από την πλευρά του, ο ANL αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει πως τα στοιχεία των εναγόντων κατατέθηκαν «με μεγάλη καθυστέρηση». Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Σύλληψη υπόπτου για τριπλό φονικό στη Βρετανία

Στη Νότια Αφρική συνελήφθη άνδρας που καταζητείται στη Βρετανία για τη δολοφονία της συζύγου και των δύο παιδιών του, με τις αρχές να τον θεωρούν τον βασικό ύποπτο για τον τριπλό φόνο στο σπίτι τους στο Μπέντφορντ.
Βασιλιάς Κάρολος Γ'
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση βασιλιά Καρόλου με τον Χάρι, τη σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν τον πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους στη Βρετανία, μετά από μακρά περίοδο αποξένωσης και εν μέσω ζητημάτων ασφαλείας και νομικών εκκρεμοτήτων του Χάρι.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για δωρεές στο Reform UK του Φαράζ από τη βρετανική αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία ερευνά δωρεά 500.000 λιρών στη Reform UK από τη μητέρα συνεργάτη του Φαράζ, καταδικασμένου για απάτη. Η έρευνα αφορά πιθανές παραβιάσεις στη νομοθεσία περί πολιτικών δωρεών, όπως αναφέρει η The Times.
Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταπισερί της Μπαγιέ εκτίθεται στο Λονδίνο με ιστορικό δανεισμό

Η Ταπισερί της Μπαγιέ έφτασε στο Βρετανικό Μουσείο, όπου θα εκτίθεται για έναν χρόνο. Το έργο του 11ου αιώνα μεταφέρθηκε με αυστηρά μέτρα και θα παρουσιαστεί από τον Σεπτέμβριο 2026 έως τον Ιούλιο 2027.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η Ουαλή τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ, σύμφωνα με το BBC

Η διάσημη Ουαλή τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ πέθανε στα 75 της χρόνια σε νοσοκομείο της Πορτογαλίας, μετά από ασθένεια. Γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως το "Total Eclipse of the Heart".