ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός

Ινδονησία: 91 αγνοούμενοι στα ερείπια κατεστραμμένου οικοτροφείου

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 91 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια του οικοτροφείου που κατέρρευσε στην Ινδονησία, ενώ προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 38 αγνοούμενους και τρεις νεκρούς.

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι εκτιμάται ότι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια ισλαμικού οικοτροφείου στην Ινδονησία, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Αμπντούλ Μουχάρι. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν το σχολείο Αλ Κοζίνι στην πόλη Σιντοάρτζο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής.

Ο Μουχάρι ανέφερε ότι «με βάση τα στοιχεία από την προσέλευση των μαθητών εκτιμούμε ότι 91 άνθρωποι ενδέχεται να είναι θαμμένοι κάτω από οικοδομικά υλικά». Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 38 αγνοούμενους και τρεις νεκρούς, ενώ 99 μαθητές και εργαζόμενοι κατάφεραν να διασωθούν.

Η κατάρρευση συνέβη ενώ εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες σκυροδέτησης για την ανέγερση επιπλέον ορόφου του κτιρίου, σύμφωνα με μαρτυρία επιστάτη του οικοτροφείου. Οι ανώτεροι όροφοι βρίσκονταν υπό κατασκευή, γεγονός που ενδέχεται να συνέβαλε στην τραγωδία.

Οι υπεύθυνοι των σωστικών συνεργείων, ερωτηθέντες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των επιζώντων, επισήμαναν ότι συνεχίζουν να συλλέγουν νέα στοιχεία. Ο Έμι Φρίζερ, υπεύθυνος επιχειρήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης, δήλωσε πως οι διασώστες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν παγιδευτεί.

Όπως εξήγησε, έχουν εντοπιστεί «15 σημεία επέμβασης, οκτώ εκ των οποίων είναι μαύρα και επτά κόκκινα», με το μαύρο να υποδηλώνει έλλειψη ανταπόκρισης και το κόκκινο παρουσία ζωής. Η πρόσβαση στα ερείπια παραμένει δύσκολη, με τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν μέσω μιας κύριας διάβασης.

Δύο ημέρες μετά το δυστύχημα, δεκάδες γονείς παραμένουν στον τόπο της τραγωδίας, αναμένοντας ενημέρωση για τους αγνοούμενους συγγενείς τους. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τον αγώνα εντοπισμού και διάσωσης επιζώντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 68 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Στους 68 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,7 Ρίχτερ στη Φλόρες Ινδονησίας. Περίπου 13.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι σεισμόπληκτοι δηλώνουν έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων παρά την αναγγελθείσα βοήθεια.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Ινδονησία: 20 νεκροί σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο

Τουλάχιστον 20 νεκροί και 6 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού 7,7 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού Φλόρες στην Ινδονησία, με δύο άτομα να παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Τέσσερις νεκροί σε επιχειρήσεις κατά των πυρκαγιών σε εθνικό πάρκο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις δασικές πυρκαγιές σε εθνικό πάρκο της Ιάβας στην Ινδονησία, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το υπουργείο Δασών της χώρας.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ ανοιχτά των νότιων ακτών του Παναμά

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε στον Παναμά, με εστιακό βάθος 2 χλμ., σύμφωνα με τοπικό ινστιτούτο. Το EMSC και το USGS εκτιμούν το μέγεθος στα 6,1. Το επίκεντρο ήταν στα ανοικτά των νότιων ακτών Βεράγουας.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 μετασεισμοί στον Παναμά μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής

Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον Παναμά μετά τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, αλλά υπάρχουν τραυματίες.