ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κουτί «Made in China»

Η φετινή Global Digital Trade Expo στην Κίνα έφτασε τα 161,98 δισ. γιουάν

Η 4η Παγκόσμια Έκθεση Ψηφιακού Εμπορίου στην Χανγκτζόου συγκέντρωσε 1.812 εκθέτες, 257.000 επισκέψεις και εμπορικές συμφωνίες αξίας 161,98 δισ. γιουάν, παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και 382 καινοτόμα προϊόντα.

Ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στη Χανγκτζόου της Κίνας η 4η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Εμπορίου (4th Global Digital Trade Expo), με την οικονομική αξία των επενδύσεων και των εμπορικών προθέσεων που καταγράφηκαν να ανέρχεται στα 161,98 δισ. γιουάν (περίπου 19,35 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 1.812 εκθέτες και περισσότερους από 257.000 επισκέπτες. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά 382 νέα προϊόντα στους τομείς της ψηφιακής διασκέδασης, της φροντίδας υγείας και των έξυπνων οικιακών συσκευών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σύνδεση του ψηφιακού εμπορίου με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς περίπου το ένα τρίτο του εκθεσιακού χώρου αφιερώθηκε σε παρουσιάσεις τεχνολογιών AI και ρομποτικών επιδείξεων.

Η διεθνής διάσταση της έκθεσης ήταν έντονη, με συμμετοχή εκθετών από 154 χώρες και 33 διεθνείς οργανισμούς. Περισσότερο από το 20% των εκθετών προέρχονταν από το εξωτερικό, ανάμεσά τους και πάνω από 130 ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες, ενώ η ξένη εμπορική παρουσία κατέγραψε αύξηση 64%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν επαναγορά μετοχών

Κινεζικές κρατικές εταιρείες ανακοινώνουν επαναγορές μετοχών ή αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Η China Three Gorges Renewables θα λάβει αύξηση έως 3 δισ. γιουάν από τον βασικό μέτοχό της.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Δέσμευση για δίκαιη αγορά και προστασία επενδυτών από την CSRC

Η CSRC δεσμεύεται να ενισχύσει τη σταθερότητα και τη διαφάνεια της κινεζικής κεφαλαιαγοράς, να προστατεύσει τους επενδυτές και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Γου Τσινγκ σε συμπόσιο στο Πεκίνο.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θα αντιδράσουμε στην εθνικοποίηση της British Steel από το Λονδίνο

Η Κίνα παρακολουθεί στενά την εθνικοποίηση της British Steel από το Ηνωμένο Βασίλειο και δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της, εφόσον προκύψει ανάγκη, μετά την πλήρη ανάληψη ελέγχου της εταιρείας για λόγους ασφάλειας.
Αυτοκινητοβιομηχανία ρομπότ γραμμή
ΔΙΕΘΝΗ

Η XPeng εξετάζει παραγωγή αυτοκινήτων σε εργοστάσια της Γερμανίας

Η κινεζική XPeng μελετά το ενδεχόμενο παραγωγής αυτοκινήτων σε υπολειτουργούντα εργοστάσια στη Γερμανία, καθώς οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να αξιοποιήσουν τις μονάδες τους εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και χαμηλών περιθωρίων.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην ΥΠΕΞ Ουγγαρίας παραιτήθηκε για να εργαστεί στη BYD

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο παραιτήθηκε από βουλευτής για να εργαστεί στη BYD, κινέζικη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων που έχει λάβει κρατική στήριξη, προκαλώντας ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει ποιοτική οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στη βιωσιμότητα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Τσιάγνκ, συγκάλεσε συμπόσιο με ειδικούς και επιχειρηματίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Τόνισε τη μετάβαση της Κίνας σε ποιοτική ανάπτυξη, με την οικονομία να εμφανίζει σταθερότητα και θετικές προοπτικές.