ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νότια Κορέα στρατός σημαία
Στρατιώτες μπροστά στη σημαία της Νότιας Κορέας, συμβολίζοντας αμυντικές ενέργειες και εθνική υπερηφάνεια.

Ν. Κορέα: Αύξηση αμυντικού προϋπολογισμού 8,2% το 2026 ανακοίνωσε ο Λι

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε αύξηση 8,2% στον αμυντικό προϋπολογισμό για το 2025, φτάνοντας τα 66,3 τρισεκ. γουόν, τονίζοντας τη σημασία της αυτόνομης άμυνας στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Τζάε Μιουνγκ, ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας για το επόμενο έτος θα αυξηθεί κατά 8,2%, φθάνοντας τα 66,3 τρισεκατομμύρια γουόν (47,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ο Λι υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων και της αυτοάμυνας της Νότιας Κορέας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Αναχαίτιση και καταστροφή ιρακινών drone από την αεράμυνα

Η αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας κατέστρεψε drones από το Ιράκ που στόχευαν εγκαταστάσεις πετρελαίου στην Ανατολική Επαρχία και στο Ριάντ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Τα drones υποστηρίζονται από το Ιράν.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται σύγχρονη «μηχανή» αντιμετώπισης προκλήσεων

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η δημιουργία του θόλου προστασίας και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα σηματοδοτεί νέα εποχή και δυναμική απάντηση σε κάθε πρόκληση, ενταγμένη στην «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δεύτερο drone από την Υεμένη

Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε επιτυχώς δύο UAV προερχόμενα από την Υεμένη στη Γιανμπού, σήμερα Σάββατο, στις 11:10 και 17:05, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα 11 εξοπλιστικά προγράμματα που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και δέκα ακόμη εξοπλιστικά προγράμματα, που εντάσσονται στη στρατηγική «Ατζέντα 2030» και στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκριση «Ασπίδας του Αχιλλέα» και 10 εξοπλιστικών από το ΚΥΣΕΑ

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε νέες συμβάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου αντιβαλλιστικού και αντι-drone θόλου με ελληνική βιομηχανία και προϋπολογισμό άνω των 700 εκατ. ευρώ.