ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νότια Κορέα στρατός σημαία
Στρατιώτες μπροστά στη σημαία της Νότιας Κορέας, συμβολίζοντας αμυντικές ενέργειες και εθνική υπερηφάνεια.

Ν. Κορέα: Αύξηση αμυντικού προϋπολογισμού 8,2% το 2026 ανακοίνωσε ο Λι

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε αύξηση 8,2% στον αμυντικό προϋπολογισμό για το 2025, φτάνοντας τα 66,3 τρισεκ. γουόν, τονίζοντας τη σημασία της αυτόνομης άμυνας στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Τζάε Μιουνγκ, ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας για το επόμενο έτος θα αυξηθεί κατά 8,2%, φθάνοντας τα 66,3 τρισεκατομμύρια γουόν (47,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ο Λι υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων και της αυτοάμυνας της Νότιας Κορέας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Αεροπορική εταιρεία Γροιλανδίας στηρίζει στρατιωτική επιτήρηση της Δανίας

Η Air Greenland επιλέχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας Δανίας για να βοηθήσει τον στρατό στη μεταφορά και επιτήρηση στο αρκτικό έδαφος, με δύο αεροσκάφη να εξασφαλίζουν υψηλή διαθεσιμότητα και καλύτερη εκτέλεση αποστολών.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Αυξήστε τις αγορές όπλων για Ουκρανία, καλεί Αμερικανός αξιωματούχος

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας καλεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τη στήριξη στην Ουκρανία, αυξάνοντας τις αγορές αμερικανικών όπλων, ώστε να διατηρηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός στο ουκρανικό μέτωπο.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στο επίκεντρο του ΝΑΤΟ η άμυνα, η ενέργεια και οι υποδομές

Στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, συζητήθηκαν η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας, η δίκαιη κατανομή βαρών, η αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας και η ενεργειακή ασφάλεια.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές επαφές Δένδια με ομολόγους στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους του από Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία και Βόρεια Μακεδονία, με επίκεντρο την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μυστική συνεργασία με Σομαλιλάνδη σε άμυνα και ασφάλεια

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι Ισραήλ και Σομαλιλάνδη συνεργάζονται μυστικά στον τομέα της ασφάλειας εδώ και χρόνια, επιβεβαιώνοντας φιλικές σχέσεις με βάση κοινά συμφέροντα και στηρίζοντας τη σταθερότητα στην περιοχή.