ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γάζα υπό βομβαρδισμό
Καπνός καλύπτει τη Γάζα ενώ διαρκεί η ένοπλη σύγκρουση.

Ισραήλ: Θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά αν η Χαμάς απορρίψει το σχέδιο Τραμπ

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, τόνισε ότι αν η Χαμάς απορρίψει το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, το Ισραήλ θα προχωρήσει με κάθε τρόπο για να απελευθερώσει όλους τους ομήρους και να τερματίσει την τρομοκρατία.

Εάν οι Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς απορρίψουν το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ θα προχωρήσει αποφασιστικά για να απελευθερώσει όλους τους εναπομείναντες ομήρους, σύμφωνα με δήλωση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον.

Ο Ντάνον ανέφερε πως, "αν απορρίψουν το σχέδιο, το Ισραήλ θα τελειώσει τη δουλειά, είτε με το μαλακό είτε με το άγριο. Η επιστροφή τους (των ομήρων) δεν μπορεί να περιμένει". Τόνισε επίσης πως το εν λόγω σχέδιο δεν αποτελεί μόνο έναν οδικό χάρτη για την επιστροφή των ομήρων, αλλά και ένα πλάνο για τον τερματισμό της τρομοκρατίας που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρεσβευτή πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον ΟΗΕ, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο δύο ετών από την επίθεση της Χαμάς που αποτέλεσε την αφετηρία του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ζητά από όλες τις πλευρές να τηρήσουν τη συμφωνία

Ο Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την ειρήνη στη Γάζα, καλώντας για πλήρη τήρηση των όρων, απελευθέρωση ομήρων και μόνιμη κατάπαυση πυρός. Ο ΟΗΕ δηλώνει έτοιμος να στηρίξει την ανοικοδόμηση της περιοχής.
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία-Γερμανία: Η αποστολή στη Γάζα να είναι με εντολή ΟΗΕ

Ιορδανία και Γερμανία τονίζουν ότι η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στη Γάζα, στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ, πρέπει να γίνει με εντολή ΟΗΕ. Η δύναμη θα αποτελείται κυρίως από αραβικά και μουσουλμανικά στρατεύματα για την επίβλεψη της ασφάλειας.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η εισηγήτρια του ΟΗΕ: Ανεπαρκές το σχέδιο για Γάζα, μιλά για γενοκτονία

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ επέκρινε το αμερικανικό σχέδιο κατάπαυσης πυρός για τη Γάζα, τονίζοντας πως είναι ανεπαρκές και δεν αρκεί για τον τερματισμό της «γενοκτονίας» των Παλαιστινίων, ούτε συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Πέντε γεγονότα για το πέρασμα της Ράφα

Η επαναλειτουργία του συνοριακού περάσματος της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει αβέβαιη, παρότι αποτελεί κλειδί για τη μεταφορά βοήθειας και την απομάκρυνση τραυματιών, σύμφωνα με τα σχέδια του ΟΗΕ και ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να ανοίξει τώρα όλους τους δρόμους βοήθειας στη Γάζα

Ο ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να ανοίξει άμεσα όλα τα περάσματα προς τη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια, στο πλαίσιο της εκεχειρίας με τη Χαμάς, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση μετά από δύο χρόνια πολέμου.